Blew PP cijev u sustavu grijanja.

Dodano: Thu Apr 06, 2006 1:16 pm Naslov: Polipropilenske cijevi su natečene.

Pozdrav svima!
Opisujući situaciju!
Nova kuća (od graditelja) - 10 katova. Autonomna kotlovnica pored kuće. Apartman na 10. katu. Raspodjela grijanja - vrh.
U početku je sustav grijanja u kući bio montiran "crnim" cijevima i radijatorima od lijevanog željeza. Mnogi stanovnici kuće, a ja među njima, zamijenili su (proljeće-ljeto 2005.) cijevi s polipropilenom, a radijatori - neki s aluminijem, a neki s bimetalima. Ja, bližnji u stubištu i susjeda iz 9. kata (ispod mene) sam postavio cijevi: VESBO STABLE PP-R-80 / A1 / 25 x 4.2 NJEMAČKA (polipropilen ojačana perforiranom aluminijskom folijom). Cijevi kupljene nezavisno jedna od druge u različitim trgovinama. Instalirao sam aluminijske radijatore. Sada se stan obnavlja. Prema projektu, ja sam bio idući u očistiti cijevi za drywall (kao što postoje 2 vrlo nonesthetic horizontalne sekcije po sobi, i vertikalni uspone iz PP krivulje.) Odlazak pristup samo na priključke s radijatorima. Prilikom ugradnje profila (za ploče od gipsa), vidio sam blistere na cijevima veličine graška. Nakon što je jedan od njih bio probijen, nekoliko kapi vode istisnute su tankim šiljkom. Blizu susjeda u stubištu pronađeno je čak 15 jednakih i velikih blistera. U stanu na podu, pronašli smo 2 mjehurića. Mora se reći da je ova zima bila jako grijana, ali operater kotlovnice ne priznaje da temperatura vode može prelaziti 90 ° C. Kotao je automatski, ali prema informacijama razvijenog proizvođača, automatizacija je neispravna. Tlak sustava: 4-4,5 atm. Možda se netko suočio s sličnom situacijom? A što sada? Već sam sakrio nekoliko uchaskova, a na dva mjesta cijevi prolaze kroz zidove vodoravno i nema pristup tim dijelovima (osim kako se rezati cijevi i izvaditi ih iz zida). Ponavljanje projekta - ruka se ne okreće - to znači raskidati sve!
I što je najvažnije - što se mijenjati? Na cijevima druge tvrtke ili pocinčane? Ali u slučaju pocinčavanja - što je s područjima koja treba biti zatvorena? Hrpa navojnih spojeva, zavarivanja itd. noćna mora. Već dva tjedna nakon što sam zaustavio sav posao, ne vidim izlaz. Da, sve ostalo danas, gledajući ovaj forum (prvi put ovdje), otkrili su da su aluminijski radijatori neprikladni za ugradnju u naše sustave grijanja uglavnom zbog pH vode. Ali u našoj kotlovnici dodana je neka vrsta reagensa za zaštitu crnih cijevi od korozije. Ukratko, pune vilice! Puno novca potrošeno uzalud i koliko još treba platiti. Pomoć tko može praktične savjete.
Bio bih jako zahvalan.

Korištenje polipropilenskih cijevi

Prednosti polipropilenskih cijevi su toliko očite da nitko ne osporava "set-not-put", pitanje je na drugoj razini - "koje bi se trebalo staviti" - ove, ove, ili... ". Naravno, tržišta s snažnim potencijalom, kao što je Rusija, razvijaju tvrtke s vrlo različitim ponudama: asortiman, kvaliteta, cijena, itd. Postupno se pojavljuje silueta industrije, u kojoj svaka točka ocjene ocjenjuje konkurencija i jedinstveno određuje veličinu pite. što ide svakom od njih. Pokušajmo s takvim očima da pogledamo rusko tržište polipropilenskih cijevi.

Najprije definiramo kriterije za procjenu takvog jednostavnog, ali ne sasvim "očiglednog", ili preciznije, ne sasvim "transparentnog" kupca, poput cijevi polipropilenske vode. Zašto tako tajanstveno? Da, jer je kvaliteta cijevi važna za korisnika, otkrivaju se nakon dugotrajne operacije i uopće nisu jasno vidljive od oglašavačkih tvrtki proizvođača. Ovdje pravilo "mi ćemo čekati i vidjeti" uvijek treba raditi. A budući da na našem tržištu PP cijevi za više od 20 godina, možemo izvući zaključke. Glavni je već jasan - metalne cijevi idu u zaborav, jer je natjecatelj jasno jači.

Prednosti polipropilenskih cijevi

Svaka pobjeda na robnom tržištu je prisutnost prednosti koje određuju slabosti natjecatelja. U polipropilenskim cijevima takvi su:

  • u principu nema korozije, jer je materijal kemijski inertan;
  • značajna težinska prednost - do 9 puta;
  • potpunu pobjedu nad "lutalicama" koje uništavaju metalne cijevi;
  • glatka unutarnja površina, tako da tijekom rada nema blokada;
  • jednostavnost instalacije;
  • na slikanju nije potrebna slikanja;
  • trajnost do 50 godina - metalne cijevi "ne žive tako dugo."

Dakle, određen je popis prednosti za koje potrošač odabire PP cijev. Sada ostaje odrediti proizvođače koji nam nude ove proizvode.

Polipropilenska cijevna tržnica

Obično se proizvođači svih vrsta proizvoda smatraju predstavnicima određenih zemalja. U ovom pristupu, PP cijevi na našem tržištu su široko zastupljene u takvim zemljama:

  1. Njemačka je tradicionalno jak dobavljač proizvoda i materijala za kemijsku industriju.
  2. Češka također razvija moderne tehnologije i proizvodnju građevinskih materijala.
  3. Turska ubrzano dobiva zamah u područjima koja se odnose na tržište potrošača, kvaliteta nije uvijek visoka, ali postoje i tvrtke koje uživaju u prestiž.
  4. Kina - dobavljač bilo kojeg proizvoda, na bilo kojem području i za svakog potrošača - održava se na trošak jeftinosti, ali ponekad pokazuje dobre osobine robe, iako uvijek trebate "oko i oko".
  5. Rusija je novi sudionik na tržištu koji ubrzano povećava svoj proizvodni kapacitet uz poboljšanje kvalitete proizvoda.

Njemačke cijevi

Među njemačkim brandovima najpoznatiji su Banninger, Akwatherm, Wefatherm i Rehau. Banninger je poznat po plastičnim cijevima diljem svijeta. Od osnutka tvrtke došao je tečaj o obećavajućim potrebama tržišta, što vam omogućuje da ostanete ispred konkurenata s proizvodima najviše kvalitete.

Ključ za izvrsne performanse proizvoda je prvorazredna sirovina i visoka razina proizvodne tehnologije. Širina primjene karakteristična je značajka vrhunskih proizvoda: industrijska proizvodnja, pneumatski pogoni, sustavi grijanja i opskrbe vodom, navodnjavanje, obnavljanje zemljišta - to su sve polipropilenske cijevi njemačke tvrtke Banninger.

Svejedno se može ponoviti i kod drugih njemačkih tvrtki na našem tržištu - Akwatherm, Wefatherm i Rehau. To je tradicionalno visoko kvalitetne proizvode bez ikakvih pritužbi. Cijena je visoka, ali ne i izvan ljestvice, poput Mercedesa prije Zhigula. Oni koji ne spremaju utakmice, izabrati njemački proizvođač polipropilenskih cijevi.

Češke cijevi

Češka na ruskom tržištu već je poznata proizvođač plastičnih proizvoda ECOPLASTIC i FV-Plast. Raspon PPR ECOPLASTIC cijevi sastoji se od plastičnih PN 10, PN 16, PN 20 i višeslojnog PN 20 nazvanog ECOPLASTIC STABY. Nadopunjuje ga cijeli niz pribora. Opseg cijevi čeških proizvođača je cijeli niz cijevi toplinske i vodene, za otvorene i zatvorene sustave u građanskoj i industrijskoj gradnji, uključujući grijane podove.

Turske cijevi

Turske cijevi poznate su od proizvođača TEBO, Pilsa, Valtek, Vesbo, FIRAT itd.

TEBO tehničke cijevi dostupne su u rasponu od 20 do 160 mm promjera. U asortimanu se također nalaze polipropilenske cijevi pojačane staklenim vlaknima. Ukupna ocjena TEBO stručnjaka za proizvod je "srednja klasa". Koristi se za toplinu i vodu, uključujući i za industrijske svrhe. Osim toga, često se koriste za transport velikog broja kemikalija.

Turski proizvođač Pilsa proizvodi proizvode koji su izdržljivi, izdržljivi i elastični, što ga čini korištenim u vodoopskrbnim sustavima. Ako se tijekom instalacije poštuju preporuke proizvođača, linije na tim cijevima služe bez pritužbi. Te cijevi se ne mogu koristiti u zatvorenim sustavima i na temperaturama iznad 95 stupnjeva Celzijusa.

Turske cijevi Valtek i Vesbo po niskim cijenama su visoke kvalitete, ali nedostatak se smatra skromnim izborom elemenata - onih malih stvari, bez kojih se ne može obaviti ožičenje.

Kineski cijevi

Kineski proizvođač polipropilenskih proizvoda Blue Ocean je podružnica britanske tvrtke i proizvodi razne proizvode dobre kvalitete. Posebno instalatori poput izvrsne plastičnosti materijala, što utječe na kvalitetu zavarivanja polipropilenskih cijevi. Postoji samo jedan nedostatak cijevi ovog proizvođača - oni imaju vanjski promjer cijevi, ali to ne utječe na rezultate.

Još jedan poznati kineski proizvođač plastičnih cijevi je Dizayn. Ojačane cijevi ovog dobavljača zahtijevaju odstranjivanje tijekom zavarivanja, što pojednostavljuje ugradnju. DIZAYN polipropilenske cijevi sa sigurnošću zauzimaju svoju nišu na tržištu, a pokazatelji kvalitete njihovih proizvoda usporedivi su s vodećim europskim proizvođačima, ali po nižoj cijeni.

Ruske cijevi

U utrci za prestižnu cijev, Rusija nije bila prva koja se pridružila, a razdoblje dominantnosti konkurenata svih pruga, ali manevriranjem cijena politike i poboljšanjem tehnologija, moguće je polako pobijediti nad svojim kupcem. I dalje je puno posla, ali napravljen je početak. Drago mi je što neki pokazatelji ruskih cijevi pokazuju znatno bolje karakteristike od najbližeg konkurenta - kineskog proizvođača, au nekim slučajevima pritisak i turskim i češkim kolegama, ali po nižim cijenama.

Među onima koji su postali poznati, po ocjeni, su ruski ili zajednički pothvati:

Proizvodi koje proizvode ruske PP cijevi imaju sve prednosti karakteristične za ovu vrstu proizvoda. Može se samo nadati da ćemo imati odmor... i vrlo brzo.

Recenzije potrošača

Kako birati između brojnih ponuda koje nikada neće požaliti. Pa, naravno... oglašavanje. Ovo je naš prvi savjetnik, ako ne znamo da je zadatak oglašavanja za prodaju čak i snijeg usred zime. Ne bi me usrećila, nego da mi proda proizvod, za sreću, kako kažu, na drugu adresu. I vjerujemo u oglašavanje, a često je samo marketinški potez prodavača. Pa ipak, postoji izlaz - ovo je povratna informacija korisnika. Uostalom, ne postoji veći autoritet od priče "od iskusnih". Tako je. Ispod su nekoliko priča od onih koji već koriste polipropilenske cijevi duže od godinu dana ili su cijelo vrijeme instalirali takve cijevi.

Pojačana PPR cijev instalirana na mjehuriću za grijanje ide, ako ne uvijek, onda barem vrlo često. Razlog je različit koeficijent ekspanzije aluminija i polipropilena plus tlak u cijevi, što je veći, to je veća kuća. Moj savjet - nemojte se zamarati s ojačanim cijevima i njihovim točnim odabirom. Bolje je uzeti neobrađen polipropilen od 20 bara - to će biti dobra margina sigurnosti, jer je tlak u sustavu rijetko veći od 6 bara. Neću reći za Kineze, ali turski narod drži prasak.

Nema problema s hladnom vodom, ali na toplom cjevovodu tri godine kasnije primijetio sam otekline, vrlo male, ali još uvijek. Majstor stambenih i komunalnih usluga savjetovao je da se smanji protok rashladnog sredstva na ulazu u bateriju. Na kraju stavite termostat na bateriju. Sada je teško reći nešto, čekati i vidjeti, ali logika je tu. Cijev Ecoplast, vrsta poput Češke. Nema drugih komentara. Isprva, curi se na spoju - hodao sam s ključevima i sve je bilo zajedno.

Prilikom ugradnje grijanja htjela sam odabrati cijev, Turke-Češke. Na savjet instalatera uzeo je njemačke cijevi Rehau. Skuplji, ali ne uzalud. Suparac ima turski Valtek, jer je na vulkanu, iako postoje neki posebni razlozi, kao što su mali otisci, ali znaju kada su postali veliki, iako su poznata remek-djela uvjeravala - "ako se nešto dogodi, to neće biti uskoro".

Kineski ocean stoji gotovo 10 godina i sve je u redu. Ali baterije nikada nisu vruće, a prilikom instaliranja majstora savjetuje da ga pažljivo uzme, ne sjećam se, ali su najviše podnijeli pritisak. Nema problema s hladnom cijevi. Kuća je pored željeznice, 10 godina ranije, cijevi su jeli struje u tlu, a sada nema znakova - vjerojatno plastika nije probavljena.

Vrijedi li Valtek spomenuti?

Istaknuti postovi

Da biste objavili poruke, stvorite račun ili se prijavite

Morate biti registrirani korisnik da biste ostavili komentar.

Stvorite račun

Prijavite se u našu zajednicu. Vrlo je jednostavno!

Prijavite se

Već imate račun? Prijavite se na sustav.

Ili se prijavite s jednom od tih usluga.

Preporučuje Google

Naše preporuke

Kako smanjiti šarke u unutarnjim vratima.

Sano objavio članak u školi za popravak, 15. lipnja 2007, članak

Domaće kućište na mlinu za dijamantnu čašu ili četku

FugenFührer je objavio unos u blog na FugenFührer Blog, 13. veljače 2017, blog entry

Vikendica u šumi: kao umjetnik, Igor Shubin pretvorio je šumarski trag. Layfkhaki za ljetne stanovnike

KGB je objavio članak u Country House, Dacha, u utorak u 08:49, članak

Pištolj za montažu plina HILTI GX 120

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 11. ožujka 2012. godine

Kako najbolje napraviti pregradu od gipsanih ploča

Sander je postavio temu na temu Work with Drywall, 3. ožujka 2005. godine

Ispitna ispitivanja pile su SCW 22-A i SCM 22-A

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 24. prosinca 2012. godine

Bežična čekićna bušilica TE 30-A36

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 29. travnja 2013. godine

Instalacija stropne ploče

andral je objavio temu u stropovima od gipsanih ploča, 17. siječnja 2005., teme

Rasprave i recenzije na forumu u Novosibirsk - NGS.DOM

Kuća, zgrada, popravak

grijanje polipropilena ili metalne cijevi?

Sve što se događa u životu nije slučajno.

09/13/10 10:16 Odgovorite na poruku za zagrijavanje polipropilena ili metalne cijevi? Korisnik Deodat

09/13/10 10:36 Odgovorite na poruku grijanje polipropilena ili metalne cijevi? Korisnik Deodat

Kralj će narediti, bit će luđaka.

09/13/10 10:20 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik masterlook

Ako ruke rastu od w @ # s, to znači da su noge

09/13/10 10:38 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik bd

09/13/10 10:53 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik bd

Ja sam jak! Ponosan sam! Rođen sam po prirodi! Ja sam šumska zvijer...
Skrivena hlača (c)

09/13/10 10:31 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik bd

Kralj će narediti, bit će luđaka.

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik masterlook

12.03.2012. 14:00 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

12.03.2012. 14:29 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik 888g

12.03.2012. 14:56 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

22.12.12 19:11 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik 888g

03.22.12 19:54 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

12.03.2012. 10:02 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

23.03.2012. 10:08 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

23.03.2012. 11:09 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Tolmach

23.03.2012. 11:16 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

23.03.2012. 11:29 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

23.03.2012. 11:30 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Tolmach

23.03.2012. 14:24 Odgovoriti na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

23.03.2012. 17:42 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik serg613

24.03.2012. 14:20 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik serg613

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

24.03.2012. 14:30 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Tolmach

24.03.2012. 14:36 ​​Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Denž

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

24.03.2012. 11:13 Odgovori na poruku grijanje polipropilena ili metalne cijevi? Korisnik Deodat

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Victor7200

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik KOLO

12.03.2012. 21:42 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Denž

12.03.2012. 21:52 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Denž

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik KOLO

12.03.2012. 22:41 Odgovoriti na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Donošenje odluka često znači da je osoba umorna od razmišljanja.

Odgovoriti sa citatom Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Odgovoriti sa citatom Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik KOLO

GOST R 52134-2003 PRIBORNI CIJEVI OD

Odgovoriti na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

12.03.2012. 12:56 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik KOLO

12.03.2012. 13:07 Odgovoriti na poruku grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik siroče

Polipropilenske cijevi: tvrtke i recenzije

Zamjena vodovodnih i grijanja metalnih cijevi s polipropilenskim cijevima omogućuje vam trajno uklanjanje nedostataka koji podliježu željeznom ili čeliku. Plastično ne podliježe koroziji, ne propada pod utjecajem niske temperature, lako i relativno jeftino. Zbog popularnosti teško je odabrati polipropilenske cijevi: tvrtke nude potrošaču veliki raspon. Ovaj članak prikazuje recenzije potrošača, kao i kratki opis kvalitete najpopularnijih omjera cijene i kvalitete omjera proizvoda cijevi.

Ocjena proizvođača cijevi pomoći će odabiru polipropilenske cijevi bolje.

Ocjena proizvođača cijevi

Mi dajemo ocjenu na temelju pregleda vlasnika apartmana i kuća s instaliranim polipropilenskim cijevima i sami instalateri u cijelosti:

  1. Proizvodi proizvedeni u Njemačkoj:
  • Banninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • REHAU. Svojstva svake od njih u članku "Njemačke polipropilenske cijevi".
  1. Češke cijevi pouzdano su na drugom mjestu:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (u nastavku pogledajte "češke cijevi od polipropilena").
  1. Treće mjesto je jeftinije i nešto slabije u kvalitetnim proizvodima iz Turske:
  • TEBO;
  • Pilsa;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • Firat;
  • kalde;
  • Jakko;
  • Dyzain (njihova obilježja pod vezom "Turske polipropilenske cijevi").
  1. Kina nije zadovoljna kvalitetom, iznimka je brand:
  • BLUE OCEAN (pregledi kineskog proizvoda "kineski polipropilenske cijevi").
  1. Konačno, opcija proračuna - ruski proizvodi:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (recenzije na više popularnih proizvođača ispod "ruskih polipropilenskih cijevi").

Dakle, nastavimo s razmatranjem proizvoda iz češkog i ruskog polipropilena.

Češki izrađene cijevi

Cijevi Ekoplastik Češka tvrtka WAWIN Ecoplastik

Standard u svijetu polipropilenskih sustava je sustav Ecoplastic. Od ulaska na tržište ovaj se sustav uspio uspostaviti od najboljih strana. To je postalo vrlo popularno zbog prilično visoke kvalitete fitinzi i cijevi od polipropilena Ecoplastic od tvrtke WAWIN Ekoplastik s.r.o - Češka.

Raspon proizvoda Ecoplastic

Koriste se češke cijevi od polipropilena VAVIN Ecoplastic:

  1. za distribuciju topla i hladna voda, centralno i podno grijanje, kao i za distribuciju zraka;
  2. PN 10 - za distribuciju hladne vode i podnog grijanja;
  3. PN 16 - za raspodjelu hladne vode pri povišenom tlaku i za cjevovode od polipropilena središnjeg toplinskog opterećenja pri smanjenom tlaku;
  4. PN 20 - za distribuciju tople vode i centralnog grijanja.

Ekoplastične cijevi se proizvode u sljedećem rasponu:

  • PP-R ekoplastične cijevi, sve plastike - PN 10, PN 16, PN 20;
  • višeslojne cijevi Ecoplastik Stabi - PN 20 koji se sastoji od plastične i aluminijske folije - unutarnja plastika;
  • Cijevi od vlaknastih polipropilena;
  • kombinirani i sve plastični elementi.

Vrste cijevi: čvrste, armirane aluminijskom folijom i staklenim vlaknima

Vlaknaste polipropilenske cijevi koje proizvodi Wavin Ekoplastik - Češka - ojačane staklenim vlaknima. Preporučuje se za uređaj:

  • unutarnji i vanjski sustavi hladne vode;
  • opskrba toplinom;
  • i tople vode
  • za posluživanje vruće i
  • hladnu vodu.

Zavarivanje Fayberovog cjevovoda vrši se bez površinske obrade, to jest točno jednako kao zavarivanje najčešćih polipropilenskih cijevi. Vlakne cijevi imaju linearno toplinsko širenje manje od 3 puta od one PPR cijevi, koje su sve plastike. Vlakne cijevi imaju prilično nisku težinu, ali istodobno štite snagu.

Struktura vlaknaste armirane cijevi

Cijevi FV-Plast

Primjena cijevi FV-Plast proizvodnja Češka za sustave:

  • opskrba toplinom;
  • toplom podu;
  • vodoopskrbu.

Češke cijevi od polipropilena su komercijalno dostupne s aluminijskim umetkom, što ih čini otpornim na promjene temperature i otežano. U prilično širokoj izvedbi prikazani su oblikovani elementi kojima se mogu riješiti sve složenije probleme opskrbe toplinom i vodoopskrbe. Postoji nekoliko vrsta cijevi FV-Plast:

  1. PP-R cijevi su dizajnirani za:
  • cjevovodi za domaću hladnu vodu;
  • cjevovod kućanice za toplu vodu;
  • centralno grijanje;
  • podzemno grijanje;
  • zračni kanali;
  • radovi u industriji;
  • radi u poljoprivredi.

Te cijevi su lagane i imaju jednostavnu procesabilnost, što čini instalaciju jednostavno, brzo i sigurno. Prisutnost niske hrapavosti unutrašnjeg zida i koncepta zavarivanja može značajno smanjiti gubitak tlaka u cjevovodima.

  1. PP-R cijevi, koji se sastoje od nekoliko slojeva, u proizvodnji plastike koriste najsuvremenije tehnologije - koekstrudiranje. Kao rezultat, korisna svojstva nekoliko materijala kombiniraju se u jednom proizvodu.
  1. Cijevi STABI s umetkom od aluminija dugi 4 m, namijenjeni su za:
  • ožičenje pod podom vruće vode;
  • hlađenje i
  • toplinski vodljiv toplinski vodovod;
  • klimatizacijski sustavi (uz korištenje niske toplinske ekspanzije i visoke čvrstoće cijevi). Kod postavljanja takvih cijevi ne treba koristiti potpornu gredu.
  1. FASER cijevi od stakloplastike, dugačice 4 m, smatraju se univerzalnim. Takve cijevi su dizajnirane za vrlo zahtjevne ožičenje:
  • pitka voda;
  • voda za grijanje;
  • tople vode.

Takve cijevi imaju visoku čvrstoću i toplinsku ekspanziju četiri puta su niže od PPR cijevi, iako se mogu zavarivati ​​jednako lako. FASER cijevi su također idealne za osnovno ožičenje grijanja.

Ruske cijevi

PRO AQUA cijevi

Cijevi PRO AQUA izrađene u Rusiji koriste se u različitim sustavima:

  • opskrba vodom u industrijskim zgradama;
  • voda u stambenim zgradama;
  • opskrba vodom u uredskim zgradama;
  • obrada vode;
  • opskrba toplinom;
  • pneumatske linije;
  • tehnoloških cjevovoda.

Kod cijevi najviša moguća temperatura iznosi + 95 ° C.

PRO AQUA propilenske cijevi služe dosta dugo, ne korize, lako se montiraju, imaju visoku kemijsku otpornost cjevovoda i spojeva, a također su bezopasne.

Prema podacima testova koje je proveo Egoplast s sličnim oznakama, snaga cijevi je 1,6 puta veća u usporedbi s kineskim kolegama. Maksimalna čvrstoća Pro Aqua cijevi se može naći u tablici.

Izgled Pro Aqua

Samo ruske Pro Aqua cijevi mogu izdržati tlak od 79,5 atm, stoga će moći služiti mnogo duže od ostalih cijevi u ovoj cjenovnoj kategoriji.

RVK cijevi

Tvrtka Plastic, sa RVK zaštitnim znakom, u Rusiji po prvi put od 2007. godine proizvodi višeslojne cijevi od polipropilena PN 25, koristeći PP-R / Al / PP-R polipropilen za njihovu proizvodnju. Ruski RVK cijevi za sustave opskrbe toplom vodom i toplinom imaju promjer od 20 mm do 50. RVK cijevi su interno ojačane slojem aluminija smještenih usred zidova cijevi, dok ojačane cijevi zauzvrat imaju vanjski sloj aluminij. Tvornica RVK nalazi se u Orenburgu.

Međutim, ocjene kupaca imaju negativnu procjenu RVC cijevi. Glavni nedostatak takvih cijevi smatra se "veličinama hodanja".

RVK ojačana staklenim vlaknima

Heisskraft i Santrade cijevi

Ruska tvornica za proizvodnju cijevi Heisskraft nalazi se u Moskvi regiji, u gradu Pushkino. Iako, kako tvrdi proizvođač, ojačani proizvodi izrađuju se izravno u Njemačkoj.

Što se tiče kvalitete Heisscraftovih cijevi, recenzije tvrde da je njena razina vrlo dobra. Mnogi potrošači brinu o sivoj boji proizvoda, što je objašnjeno dodatkom tehničkog čađe u sastavu. Ta se tvar već uspostavila kao izvrstan stabilizator za plastične cijevi, tako da ne bi trebalo uzrokovati uzbuđenje, nego oduševljavati potrošače.

Kao i za još jednu rusku cijev, Santrade, valja istaknuti apsolutni nedostatak povratnih informacija o proizvodima marke na građevinskim forumima. Najvjerojatnije, to još uvijek nije stekla odgovarajuću razinu popularnosti.

Heisskraft cijevi (lijevo) i Santrade (desno)

Političke cijevi

Iako na Internetu postoje različite recenzije u pogledu proizvoda tvrtke Politek TM, može se zaključiti da njezina kvaliteta nije "loša, prosječna". Na primjer, Polytec-2000 cijevi, koje imaju približno jednaku debljinu stjenke kao i analozi, prema instalaterima, više su osjetljivi na deformaciju kompresije.

Što se tiče samog procesa instalacije, to je gotovo identično instalaciji sličnih proizvoda i neće stvoriti poteškoće.

Poteškoće mogu nastati kupnjom Polytecovih Polytec elemenata jer oni nisu uvijek na prodaji. Stoga ih treba kupiti istodobno sa samim cijevima kako bi se osigurala homogenost cjevovoda.

Izgled Polytec cijevi

Ostali dijelovi ocjenjivanja:

Nadamo se da ćete našu recenziju pronaći korisnim. Ako ste zainteresirani za Pragma proizvode, o njima možete pročitati u članku "Austrijske Pragma cijevi".

O ruskim Korsis cijevima detaljnije u članku "Korsis cijevi".

Procjena jednadžbi cijevi

već proizvode mnoge. ALI POZOR. svi pišu da ne možete staviti grijanje.

a ovdje samo FIRAT napisao je zimu da se njihova cijev može staviti na grijanje (ali ruski državni sustav ne misli tako)

širenje gusara u dužini do 1 metar cijevi

na 10 stupnjeva = 0,3 mm
na 50 stupnjeva = 1,5 mm
na 70 stupnjeva = 2,1 mm
na 80 stupnjeva = 2,4 mm

Molimo - vlakno je najbolji materijal za danas.
već proizvode mnoge. ALI POZOR. svi pišu da ne možete staviti grijanje.
a ovdje samo FIRAT napisao je zimu da se njihova cijev može staviti na grijanje (ali ruski državni sustav ne misli tako)
širenje gusara u dužini do 1 metar cijevi
na 10 stupnjeva = 0,3 mm
A što je folija loša?

Folirajte loše mjehuriće na površini cijevi.
mjehurići nisu estetski.

GOST u zagrijavanju trebao bi biti 65-70 stupnjeva.
u stvari, ove zime (na minus 40), 115 stupnjeva nosača topline bila je prebačena u cijevi.

ako je kuća daleko od CHP-a i grijanje nije izolirano. ili ako kotao u podrumu radi u kući, a zatim u cijevima rashladna tekućina bila stvarno 65-70 stupnjeva.

i ako je kuća blizu CHP ili kotao nije u dobrom stanju, onda je temperatura bila 90-100 stupnjeva.

Polipropilenska cijev se širi s temperaturom, a folija se također širi. na kraju sezone grijanja, cijev se sužava, a folija se više ne sužava - rastezana.

na ovom mjestu pojavljuje se mjehurić.

zato smo se prebacili na stakloplastike - ljudi su bili umorni od mijenjanja cijevi za nove na svoj trošak. zbog brušenja bile su izjave VAL

+++
stakloplastike u gradu oko 3 godine. samo zbog cijene ranije rijetko korištene. Sada je cijena gotovo jednaka foliji, tako da je prošle godine vrlo popularna

Na ovom planetu postoje 3 cijevi za ojačavanje ljepila.
naša polutka, naša Europa, prekriva jedna biljka.

U 2006., ova biljka promijenila je sastav ljepila.

Ovaj ljepilo kupuje SVI europski proizvođači. čak i Njemačke, čak i Belgije, čak i Turske, iako Rusija.

I tek 2007. godine ljepilo je postalo jasno i mjehurići su se odmotali.
to je postalo jasno nakon desetaka studija. svi proizvođači bili su preplavljeni pritužbama i panici. zatim shvatio. to ne utječe na život cijevi. samo na estetici.

proizvođači krivnje nisu mogući.

jer na cijevi piše svaki 50 cm - radna temperatura je do 75 stupnjeva.

u tehničkim katalozima kaže - 90 stupnjeva izdržati kratko.

uzrok odvajanja je jedan. u siječnju i veljači u našoj klimatskoj zoni, u zgradama bez kotlova ili kod neispravnih kotlova, nosač topline se crpi ispod 110 stupnjeva.

cijev se širi s folijom. u proljeće cijev se sužava, a foliju je nestalo.

Imamo takva istraživanja iz nekoliko tvornica.

2007. godine bili smo preplavljeni pritužbama. obratili smo se proizvođaču. i proširio se na drugog proizvođača.
a potom komunicirao s prodavačima Pils, Kalde i doznao da imaju istu stvar.

i onda su došli zaključci.

Zaključak: ne možete koristiti ojačan polipropilen na grijanju.
++
stakloplastike u Rusiji prodano je 5 godina. ali je pao samo prije godinu dana.
i postao široko korišten.

ali onaj koji ne čita oznake cijena, već tehničke kataloge, napomenuo je da je o stakloplastiku napisano "zabranjeno je zagrijavanje".
Jedan od razloga je propusnost kisika i oksidacija radijatora. ali postoje i drugi razlozi.

i to je tek ove zime.
po prvi put na svijetu.
Tvrtka FIRAT napisala je u svom katalogu - njihova stakloplastika namijenjena je grijanju.

FIRAT proizvodi stakloplastike već 3 godine. i jasno napisana - ne za grijanje.

u iznenadnom ispravljanju teksta.

Turci iz Firata dolaze u našu tvrtku jednom ili dvaput godišnje. mi smo najveći prodavači FIRAT-a u Udmurtiji. Zadnji put je bio zimi. donio nove kataloge. tu sam primijetio promjenu. pitao je kako to shvatiti - pogrešku. nije siguran odgovor no - naš cijev je sada za grijanje.

ali bilo je jasno da su i sami o tome saznali.

Polipropilenska cijev ojačana jednadžbom d40 stakloplastike mm dužina 2 m

Polipropilenska cijev EQUATION koristi se u sustavima opskrbe pitkom i kućnom toplom i hladnom vodom, kao i tehnoloških cjevovoda za transport tekućina i plinova koji nisu korozivni na cijevne materijale. Vanjski i unutarnji sloj cijevi izrađen je od polipropilena, od vlakana od staklenih vlakana koji ga štiti od deformacije. Prednosti: jednostavno instalirati; niska cijena u usporedbi s metalnim cijevima; ne korodi; inertne kemijske smjese i otapala; visoka elastičnost.

  • Težina: 1
  • Vrsta proizvoda: PPR cijev
  • Glavni materijal: Polipropilen
  • RR_weight: 10
  • Upotreba: Hladna i vruća voda
  • Zemlja podrijetla: Rusija
  • Duljina cijevi (m): 2
  • Vanjski promjer (mm): 40
  • Materijal: Polipropilen
  • Širina pakiranog proizvoda (cm): 4
  • Dubina pakiranja proizvoda (cm): 203
  • Pakirana težina proizvoda (kg): 1
  • Visina pakiranog proizvoda (cm): 4
  • Opis: Polipropilenska cijev EQUATION se koristi za napajanje pijenja i kućanstva, hladne i tople vode, te tehnološke cjevovode za transport tekućina i plinova koji nisu korozivni na cijevne materijale. Vanjski i unutarnji sloj cijevi izrađen je od polipropilena, od vlakana od staklenih vlakana koji ga štiti od deformacije. Prednosti: - jednostavno instalirati; - niska cijena u odnosu na metalne cijevi; - ne korodi; - inertne do kemijskih sastava i otapala; - velika elastičnost.
  • Kratki naziv proizvoda za klijenta: cijev PP EQUATION armaturna vlakna D40mm 2m
  • Cijena oznake: 1
  • Rubrika kataloga: Polipropilenske cijevi i spojnice
  • Proizvođač: EQUATION
  • Prodavač: internetska trgovina Leroy Merlin
  • Cijena je aktualna od 14.04.2014. Trenutno cijene mogu varirati, ponuda nije javna ponuda.
  • Članak proizvoda: 15473089

Dostava obavlja poštanska pošta, ekspresna dostava putem kurirske službe ili se narudžba naplaćuje samoizazovanjem iz izdavanja i poštanskog stroja. Požurite se kupiti po povoljnoj cijeni, proizvod je u ograničenoj prodaji!

TEBO polipropilenske cijevi za grijanje

Dobro došli! U novoizgrađenoj zgradi podno grijanje se razrjeđuje tijekom gradnje. Polipropilenske armirane cijevi. Logotip TEBO je na njima. Turska je pronašla proizvodnju na Internetu. Suočen s tim, je li netko radio s takvim? Trebam li ih promijeniti, to je pitanje.

Bok Koliko ljudi nije naišlo na nove zgrade u različitim građevinskim tvrtkama, svugdje, kao što ste ih razumjeli, sve je to najisplativije. Ono što ne smeta, to je - cijevi, vrata, brojila i još mnogo toga. I kao što znate, jeftinije, to više nepouzdano. Dakle, ako postoji prilika, naravno, bolje je promijeniti sve nego popravljati, živjeti i razmišljati svaki dan: "kad se sve razbije i poplave"

Ja sam radio. Ne vidim nikakve potrebe za promjenom bez dobrog razloga (slaba kvaliteta instalacije itd.)

Možete napustiti, cijevi nisu loše, osobno, uvijek koristim SPK za podno grijanje, TEVO su turske cijevi napravljene na ruskoj opremi, a na turskoj je opremljen i SPK - turska cijev.

ovisno o tome što i kako su ojačani, grijanje ide aluminij za uklanjanje, a zatim možete otići

saznajte koliko godina jamstvo za grijanje daje razvojnom programeru

cijevi nisu loše, sve ovisi o instalaciji

Inženjering tvrtka je odgovorna za inženjerske komunikacije, koja je vjerojatno ostala nakon graditelja. Pisani savjeti kako ih održavati, raditi i jamčiti. Zatim odlučite kako biti.

Da. i promijenite cijelo podnožje u podrum, također provjerite ožičenje pod žbukom, što vjerojatno nije pouzdano dopušteno i promijenite ga.

Ruslan, nemoj biti pametan. Osoba traži savjet, ako nemate što reći, onda je bolje šutjeti. Također možete napraviti napomene o pisanju. 1. Riječ "vjerojatno" u vašem tekstu treba uzeti u zarezima. 2. Riječ "nepouzdana" napisana je zajedno. DOBRA UŽITAK!

ako od programera to ne znači da se morate mijenjati.

Dugo smo radili i bilo kakvih problema. Mislim da je tako 50 godina bez ikakvih problema, ako je točno ojačana cijev, mislim da nema smisla promijeniti.

cijevi su prikladne, klasa je prosjek, ne brinite.

Cijevi za grijanje mišljenja

O tome kako izabrati radijator, rekla sam posljednji put. Sada u redu - cijevi za grijanje mišljenja. I ja ću početi sa stvarnim vrstama cijevi.

Prvi i najčešći tip naših apartmana su plastične cijevi. U načelu, oni nisu loši. Ali za sustave grijanja, ne bih ih koristio. Budući da su plastične cijevi poznate jer nisu daleko od izdržavanja uvjeta visoke temperature. A činjenica da su otporne na niske temperature - do -20 stupnjeva. Ali visoke temperature mogu ih rastopiti. Naravno, ima dosta materijala za plastične cijevi. I svaki od njih ima različite karakteristike, uključujući, siguran sam da postoje materijali koji su otporniji na vruće temperature. Plastične cijevi za grijanje mišljenja o njima, pronašao sam prilično normalno. Takve cijevi su dobre jer su lagane i jednostavne za instalaciju. Ipak, moje mišljenje je da plastične cijevi trebaju biti korištene samo za hladnu vodu.

Drugi tip je polipropilenske cijevi. To su napredne plastične cijevi. Imaju čvrstu strukturu koja može izdržati visoki tlak i različite temperaturne uvjete. Nisu tako lako utjecati na sve vrste kiselina, lužina i drugih prljavština. A temperature su izdržale i niske i visoke (do +95 stupnjeva). Općenito, svi su dobri. Evo potvrde: ulazim u recenzije na Yandex pretraživačkoj mreži - polipropilenske cijevi za grijanje recenzija i ne nalazim gotovo nikakvih nedostataka u njima. Osim toga, možda ih je kruto struktura povezati na zavojima i zavojima uz pomoć posebnih kutova i čajeva.

I treći tip: plastične cijevi za grijanje - otkrio sam da su mišljenja o njima vrlo kontradiktorna. Neki kažu da su takve cijevi vrlo izdržljive i otporne na temperature, a također je dobro savijati. Stoga je najprikladniji za sustave grijanja. Drugi tvrde da je dobivanje kvalitetnih cijevi prilično teško. A iz materijala s niskom kvalitetom vrlo su brzo postali neupotrebljivi.

  • 25 odgovora
  • 10 povezanih pitanja

Pozdrav! Rečeno mi je da na polietilenskim cijevima neće imati dizalice koje trebaju piti svakih pola godine! što učiniti, recite mi da prodam ili stavim vodu.

Nažalost, ne razumijem, plastične cijevi su sve polimerne cijevi: polietilen, PVC, polipropilen, umreženi polietilen.

U kolovozu 2013. zlato je ugrađeno u apartmane cijevi od polipropilena za hladnu vodu i tople vode (Roosterm). Ponekad različite veze idu uz kozlach'i ne prije 5-7 dana nakon lemljenja.

Što je za tvrtku

PILSA KOJA PROIZVODE

polipropilen diže se govori o slaboj kvaliteti koja se susrela slično. hvala unaprijed

Slažem se u potpunosti "Polipropilenske cijevi imaju nedostatke, a glavni faktor je značajan koeficijent toplinske ekspanzije, zbog toga, cijevi mogu puknuti, a to bi se trebalo vidjeti.. Da cijevi ne padaju, u većini slučajeva dovoljno je koristiti armirane cijevi i popraviti ih manjim udaljenostima. Osim toga, i vrlo je važno da temperatura tekućine u sustavu grijanja ne smije prijeći 60 stupnjeva! "
PVC cijevi imaju više (nekoliko puta!) Nizak linearni koeficijent ekspanzije među plastikom.

Polipropilenske cijevi imaju nedostatke. Glavni faktor je značajan koeficijent toplinske ekspanzije. Zbog ovog koeficijenta, cijevi se mogu sag i tu okolnost mora imati na umu. Kako bi spriječili proklizavanje cijevi, u većini slučajeva dovoljno je koristiti armirane cijevi i popraviti ih manjim udaljenostima. Osim toga, a to je vrlo važno, temperatura tekućine u sustavu grijanja ne bi trebala prelaziti 60 stupnjeva, a na toj je temperaturi ekspanzija polipropilenskih cijevi vrlo prihvatljiva. PVC ima znatno niži koeficijent linearne ekspanzije među plastikom.

Što ako mislite? Ako izvodite masnu grijanje, s metalnim plastičnim cijevima, nećete se udaljiti od vremena, pa im je dano.

A koji su bolji? Koji su najčešći problemi?

Također mislim da vjerojatno neće preživjeti. Barem u činjenici da će oni biti upravo problemi, prilično sam siguran.

Imam metalne cijevi kod kuće i ne znam nikakve probleme s njima. Čini mi se da su one najpouzdanije za grijanje.

U ime Boga nemojte kupiti. Oni čak ne izdržavaju 60 stupnjeva, prijevare vas obmanjuju!

Pozdrav svima! Toplinska otpornost plastičnih cijevi ovisi o unutarnjem sloju. Samo od njega. Radna temperatura SPR je 60 stupnjeva Celzija. Na ovoj je temperaturi raditi na neodređeno vrijeme (oko 50 godina). Kad se radna temperatura poveća, životni vijek oštro pada. Na 80 stupnjeva, vijek trajanja od godinu i pol. tj 3 grijanja. Primjerice, možete provjeriti tehničke kataloge proizvođača kao što je Wavin Ekoplastik. Drugi proizvođači ukazuju na 2 do 5 godina, no ja vjerujem u ovaj broj Ecoplastic. Ovo je vjerojatno najbolji od PPR-a koji je na tržištu. Napomena - nije važno je li cijev pojačana PPR-om ili ne. Ojačanje smanjuje linearno širenje, ne utječe na toplinu. Strogo govoreći, prema GOST-u, prekid grijanja ne može se staviti. Maksimalna radna temperatura metal-plastičnih cijevi s unutarnjim slojem PEX-a / b / c je 95 stupnjeva Celzijevih, hitni način rada do 110 stupnjeva. Radna temperatura metal-plastičnih cijevi s unutarnjim slojem PE-RT je 70 Celzijevih stupnjeva, u načinu rada za nuždu do 90 toplog kata koriste mono pipete (bez Al sloja), tzv. PEX. Oni imaju radnu temperaturu od 95 stupnjeva, u toplom polju rashladna tekućina iznad 40 stupnjeva jednostavno neće rasti, držati pritisak od 6 bara. Takve cijevi su jeftinije od MPT. Budući da se tepisi trebaju koristiti na podno grijanje, nije problem postaviti ove cijevi.
Što se tiče mogućnosti monolita - MTT na kolektoru ne može biti monolit. Ovo je servisirana veza. Na kraju svake sezone grijanja, zategnite maticu.
Moguće je izolirati MPT na press spojima, ali ako je potrebno izolirati okovi izrađeni od mesinga ili drugih metala (traka za omatanje). Ako su spojevi plastični, na primjer, PPSU, onda je moguće ne izolirati.
Što se tiče pritužbi da je cijev nakon kratkog razdoblja operacije napuknula i počela se raspasti - najvjerojatnije je to jeftini falshak. U proizvodnji unutarnjeg sloja cijevi se ne obrađuje, nije "ukrašena". Još jedan savjet - ne pohranjujte plastične cijevi na suncu. Ultraviolet pretvara gornji sloj cijevi pola godine u prašinu.

Nemojte koristiti metalnu plastiku KLABB. Da, srušio sam punu jučer desno upravo sada! Sada moram promijeniti laminat! Spalio sam komad cijevi u pećnici sve dok nije ostala debljina metalne stijenke od 0,22 mm! Gov.o.

Možda postavljate više informacija? Vrlo je zainteresiran za ono što treba učiniti cijevima za grijanje u Rusiji.

COPPER cijevi su najbolje za grijanje i vodu.
Na zapadu nitko ne zagrijava propilen i potpuno je zabranjen za opskrbu vodom u mnogim zemljama, zbog formiranja biofilmova.

BarmaGlot, plastične (one su plastične) cijevi imaju maksimalno dopuštene temperature. Naravno, materijali mogu biti različiti. Ograničenje cijevi namijenjenih za grijanje, u pravilu, kreće se od 75 do 95 stupnjeva. Ali ovdje temperature ponekad mogu skočiti više. Tako plastične cijevi mogu izdržati takve skokove. To su napisali njihovi proizvođači. Ali samo kratkotrajni skokovi. Na primjer, u 20 godina rada, temperatura može biti iznad norme samo za 50 sati (ovo je ukupno)...

Plastične cijevi zaista mogu biti različite. Preciznije od različitih materijala. Vjerojatno je Andy čitao o jednoj od ovih vrsta cijevi.

Nažalost, ne razumijem, plastične cijevi su sve polimerne cijevi: polietilen, PVC, polipropilen, umreženi polietilen. O čemu pišete?

BarmaGlot, mislio sam na obične plastične cijevi. Samo im ne vjerujem. Negdje sam pročitao da imaju najniže pokazatelje temperature.

Andy očito ima na umu polietilenske cijevi, koje su namijenjene za hladnu vodu (iako u našim stanovima nitko ne instalira vodene cijevi od polietilena, pa je njegova primjedba na neki način nekako čudna)

Može, može. Razlika između ojačane i obične polipropilenske cijevi u stupnju njihove ekspanzije ili rastezanja, ojačana imaju koeficijent ekspanzije najbliže čeliku. I oni imaju istu snagu, upitno je da sloj aluminija od nekoliko milimetara daje određenu snagu.

Slušaj, Andy, ne znam tko ti je rekao ove gluposti o cijevi svoje plastike? Imamo plastične cijevi za cijevi za toplu i hladnu vodu, nisu primijetili da je jedan od njih otopljen. Pored laganih plastičnih cijevi ne hrđe i ne začepljujte. Ovaj autor, očito, zaboravio je reći.

Mislim da je riječ o otpornosti na toplinu + 95 stupnjeva, značila si posebnu vrstu polipropilenskog cjevovoda za ojačanje grijanja. Oni su još izdržljiviji i ne podliježu takvim deformacijama kao i obični polipropileni. Ali obične polipropilenske cijevi teško mogu izdržati takve režime temperature.

Odaberite odgovarajuću vrstu radijatora.

Bok Sezona sezone grijanja uskoro će početi i opet uzaludno bacati novac jedva

Planiram kupiti peć ovog tipa - konvekcija. Htjela bih znati što joj je pozitivno i

Recite, možda, tko koristi film calea. U oglašavanju vidim da ne infracrveno zračenje ne

Proizvođač polipropilenske opreme poslao je našu tvrtku obavijest o novim proizvodima.

Tko zna što o proračunu i opcijama kvalitete za moderan sustav grijanja?

Ovo sam ponovno)
Nejasne sumnje me mučile - isprva sam htio izvući toplinu iz svega

Nema sreće, tako loše sreće! Došao je bravar i rekao da je također potrebna grijaća baterija u stanu

Moderni sustav grijanja u posljednjih 20-30 godina nije se promijenio. Kao što je bio princip vruće vode kroz cijevi u zgradu, tako je ostao. No, s druge strane, bilo je mase novih materijala iz kojih se može stvoriti ovaj vrlo sustav. Stoga, pronalaženje odgovora na pitanje koje su cijevi za grijanje bolje, daleko je od najjednostavnijeg zadatka. I to je ono što mislim o tome.

Dečki, imamo čudnu stvar s cijevima za grijanje. Ljeti se metalni nosač zamijenio