Polipropilen Turska / Kina / Rusija (Stranica 1 od 3)

Stranice 1 2 3 Sljedeća

Morate se prijaviti ili registrirati kako biste poslali odgovor.

Postovi 1 do 15 od 41

# 1 Tema iz Justina 06-07-2015 15:22:33

  • Justin
  • posvećen
  • Prijava: 09-08-2010
  • Postovi: 196

Tema: Polipropilen Turska / Kina / Rusija

Ukratko o sebi i motivima za stvaranje ove teme.
Ja zastupam tvrtku LLC "PolimerTorg" opskrbu polipropilenskim cijevima. Zaporni ventili. Tuševi. Akrilne kupke.

Sada o motivima:
1. Velika želja za susret s instalaterima našeg grada.
2. Kroz dijalog doći do obostrano korisne suradnje.
3. U budućnosti planiram stvoriti platformu na Internetu, gdje ću pokušati kombinirati sve uspostavljene kontakte s portfeljem instalatera (tko je zainteresiran i tko želi pomoći, predložiti nešto, napisati svoje misli, pisati osobno, sretno pričati o ovoj temi).
4. Pomoć pri odabiru stanovništva.

Danas je tržište Kostroma ispunjeno svim vrstama polipropilenskih cijevi.
1. Turska
- Dizayn
- Plastherm
- Tebo

2. Kina
- RBK
- VALTEC
- plavi ocean
- meerplast

3. Rusija
- Formul je da je Valfex postavljen kao turski
- Politek
- FD
- Fusitek

Zapravo, želio bih čuti vaše mišljenje o određenim proizvođačima.
Ono što prije svega obratite pozornost prilikom odabira materijala. Koje poteškoće došlo tijekom instalacije.
Predlažem sljedeći format: Ukratko o sebi, oglašavanje je dobrodošlo i podijelimo naše iskustvo.

Mogu li instalirati MeerPlast?

Reci mi
U stanu je potrebno mijenjati opskrbu hladnom vodom i opskrbu toplom vodom, vodoinstalater želi instalirati polipropilen iz tvrtke MeerPlast, a to je sasvim saslušano na saslušanju svake Turske i istočne Europe gdje je samo iskopao ovu marku.
Kaže da je kvaliteta dobra.
Je li to vrijedno?

Ili je to bezimeno purica, samo s neobjavljenom oznakom?

Mary001, ovo je friška kina. Ni u kom slučaju nemojte se smjestiti u takav stan.
Usput, Turska također nije led. Na 1-2 stranice ovog dijela foruma otvorite teme u naslovima koji sadrže riječ "polipropilen" - postoje zanimljive slike! Odmah pola pitanja će nestati sama po sebi

Općenito bih napravio hladnu vodu i vruću vodu iz uspona bakra. Skupo, ali pouzdano.
Ako se osim polipropilena ne uzimaju u obzir druge opcije, onda ili Baenninger (napravljen u Njemačkoj, zeleni) ili Ekoplastik (napravljen u Češkoj). Kina u načelu zaobilazi.

Korištenje polipropilenskih cijevi

Prednosti polipropilenskih cijevi su toliko očite da nitko ne osporava "set-not-put", pitanje je na drugoj razini - "koje bi se trebalo staviti" - ove, ove, ili... ". Naravno, tržišta s snažnim potencijalom, kao što je Rusija, razvijaju tvrtke s vrlo različitim ponudama: asortiman, kvaliteta, cijena, itd. Postupno se pojavljuje silueta industrije, u kojoj svaka točka ocjene ocjenjuje konkurencija i jedinstveno određuje veličinu pite. što ide svakom od njih. Pokušajmo s takvim očima da pogledamo rusko tržište polipropilenskih cijevi.

Najprije definiramo kriterije za procjenu takvog jednostavnog, ali ne sasvim "očiglednog", ili preciznije, ne sasvim "transparentnog" kupca, poput cijevi polipropilenske vode. Zašto tako tajanstveno? Da, jer je kvaliteta cijevi važna za korisnika, otkrivaju se nakon dugotrajne operacije i uopće nisu jasno vidljive od oglašavačkih tvrtki proizvođača. Ovdje pravilo "mi ćemo čekati i vidjeti" uvijek treba raditi. A budući da na našem tržištu PP cijevi za više od 20 godina, možemo izvući zaključke. Glavni je već jasan - metalne cijevi idu u zaborav, jer je natjecatelj jasno jači.

Prednosti polipropilenskih cijevi

Svaka pobjeda na robnom tržištu je prisutnost prednosti koje određuju slabosti natjecatelja. U polipropilenskim cijevima takvi su:

  • u principu nema korozije, jer je materijal kemijski inertan;
  • značajna težinska prednost - do 9 puta;
  • potpunu pobjedu nad "lutalicama" koje uništavaju metalne cijevi;
  • glatka unutarnja površina, tako da tijekom rada nema blokada;
  • jednostavnost instalacije;
  • na slikanju nije potrebna slikanja;
  • trajnost do 50 godina - metalne cijevi "ne žive tako dugo."

Dakle, određen je popis prednosti za koje potrošač odabire PP cijev. Sada ostaje odrediti proizvođače koji nam nude ove proizvode.

Polipropilenska cijevna tržnica

Obično se proizvođači svih vrsta proizvoda smatraju predstavnicima određenih zemalja. U ovom pristupu, PP cijevi na našem tržištu su široko zastupljene u takvim zemljama:

  1. Njemačka je tradicionalno jak dobavljač proizvoda i materijala za kemijsku industriju.
  2. Češka također razvija moderne tehnologije i proizvodnju građevinskih materijala.
  3. Turska ubrzano dobiva zamah u područjima koja se odnose na tržište potrošača, kvaliteta nije uvijek visoka, ali postoje i tvrtke koje uživaju u prestiž.
  4. Kina - dobavljač bilo kojeg proizvoda, na bilo kojem području i za svakog potrošača - održava se na trošak jeftinosti, ali ponekad pokazuje dobre osobine robe, iako uvijek trebate "oko i oko".
  5. Rusija je novi sudionik na tržištu koji ubrzano povećava svoj proizvodni kapacitet uz poboljšanje kvalitete proizvoda.

Njemačke cijevi

Među njemačkim brandovima najpoznatiji su Banninger, Akwatherm, Wefatherm i Rehau. Banninger je poznat po plastičnim cijevima diljem svijeta. Od osnutka tvrtke došao je tečaj o obećavajućim potrebama tržišta, što vam omogućuje da ostanete ispred konkurenata s proizvodima najviše kvalitete.

Ključ za izvrsne performanse proizvoda je prvorazredna sirovina i visoka razina proizvodne tehnologije. Širina primjene karakteristična je značajka vrhunskih proizvoda: industrijska proizvodnja, pneumatski pogoni, sustavi grijanja i opskrbe vodom, navodnjavanje, obnavljanje zemljišta - to su sve polipropilenske cijevi njemačke tvrtke Banninger.

Svejedno se može ponoviti i kod drugih njemačkih tvrtki na našem tržištu - Akwatherm, Wefatherm i Rehau. To je tradicionalno visoko kvalitetne proizvode bez ikakvih pritužbi. Cijena je visoka, ali ne i izvan ljestvice, poput Mercedesa prije Zhigula. Oni koji ne spremaju utakmice, izabrati njemački proizvođač polipropilenskih cijevi.

Češke cijevi

Češka na ruskom tržištu već je poznata proizvođač plastičnih proizvoda ECOPLASTIC i FV-Plast. Raspon PPR ECOPLASTIC cijevi sastoji se od plastičnih PN 10, PN 16, PN 20 i višeslojnog PN 20 nazvanog ECOPLASTIC STABY. Nadopunjuje ga cijeli niz pribora. Opseg cijevi čeških proizvođača je cijeli niz cijevi toplinske i vodene, za otvorene i zatvorene sustave u građanskoj i industrijskoj gradnji, uključujući grijane podove.

Turske cijevi

Turske cijevi poznate su od proizvođača TEBO, Pilsa, Valtek, Vesbo, FIRAT itd.

TEBO tehničke cijevi dostupne su u rasponu od 20 do 160 mm promjera. U asortimanu se također nalaze polipropilenske cijevi pojačane staklenim vlaknima. Ukupna ocjena TEBO stručnjaka za proizvod je "srednja klasa". Koristi se za toplinu i vodu, uključujući i za industrijske svrhe. Osim toga, često se koriste za transport velikog broja kemikalija.

Turski proizvođač Pilsa proizvodi proizvode koji su izdržljivi, izdržljivi i elastični, što ga čini korištenim u vodoopskrbnim sustavima. Ako se tijekom instalacije poštuju preporuke proizvođača, linije na tim cijevima služe bez pritužbi. Te cijevi se ne mogu koristiti u zatvorenim sustavima i na temperaturama iznad 95 stupnjeva Celzijusa.

Turske cijevi Valtek i Vesbo po niskim cijenama su visoke kvalitete, ali nedostatak se smatra skromnim izborom elemenata - onih malih stvari, bez kojih se ne može obaviti ožičenje.

Kineski cijevi

Kineski proizvođač polipropilenskih proizvoda Blue Ocean je podružnica britanske tvrtke i proizvodi razne proizvode dobre kvalitete. Posebno instalatori poput izvrsne plastičnosti materijala, što utječe na kvalitetu zavarivanja polipropilenskih cijevi. Postoji samo jedan nedostatak cijevi ovog proizvođača - oni imaju vanjski promjer cijevi, ali to ne utječe na rezultate.

Još jedan poznati kineski proizvođač plastičnih cijevi je Dizayn. Ojačane cijevi ovog dobavljača zahtijevaju odstranjivanje tijekom zavarivanja, što pojednostavljuje ugradnju. DIZAYN polipropilenske cijevi sa sigurnošću zauzimaju svoju nišu na tržištu, a pokazatelji kvalitete njihovih proizvoda usporedivi su s vodećim europskim proizvođačima, ali po nižoj cijeni.

Ruske cijevi

U utrci za prestižnu cijev, Rusija nije bila prva koja se pridružila, a razdoblje dominantnosti konkurenata svih pruga, ali manevriranjem cijena politike i poboljšanjem tehnologija, moguće je polako pobijediti nad svojim kupcem. I dalje je puno posla, ali napravljen je početak. Drago mi je što neki pokazatelji ruskih cijevi pokazuju znatno bolje karakteristike od najbližeg konkurenta - kineskog proizvođača, au nekim slučajevima pritisak i turskim i češkim kolegama, ali po nižim cijenama.

Među onima koji su postali poznati, po ocjeni, su ruski ili zajednički pothvati:

Proizvodi koje proizvode ruske PP cijevi imaju sve prednosti karakteristične za ovu vrstu proizvoda. Može se samo nadati da ćemo imati odmor... i vrlo brzo.

Recenzije potrošača

Kako birati između brojnih ponuda koje nikada neće požaliti. Pa, naravno... oglašavanje. Ovo je naš prvi savjetnik, ako ne znamo da je zadatak oglašavanja za prodaju čak i snijeg usred zime. Ne bi me usrećila, nego da mi proda proizvod, za sreću, kako kažu, na drugu adresu. I vjerujemo u oglašavanje, a često je samo marketinški potez prodavača. Pa ipak, postoji izlaz - ovo je povratna informacija korisnika. Uostalom, ne postoji veći autoritet od priče "od iskusnih". Tako je. Ispod su nekoliko priča od onih koji već koriste polipropilenske cijevi duže od godinu dana ili su cijelo vrijeme instalirali takve cijevi.

Pojačana PPR cijev instalirana na mjehuriću za grijanje ide, ako ne uvijek, onda barem vrlo često. Razlog je različit koeficijent ekspanzije aluminija i polipropilena plus tlak u cijevi, što je veći, to je veća kuća. Moj savjet - nemojte se zamarati s ojačanim cijevima i njihovim točnim odabirom. Bolje je uzeti neobrađen polipropilen od 20 bara - to će biti dobra margina sigurnosti, jer je tlak u sustavu rijetko veći od 6 bara. Neću reći za Kineze, ali turski narod drži prasak.

Nema problema s hladnom vodom, ali na toplom cjevovodu tri godine kasnije primijetio sam otekline, vrlo male, ali još uvijek. Majstor stambenih i komunalnih usluga savjetovao je da se smanji protok rashladnog sredstva na ulazu u bateriju. Na kraju stavite termostat na bateriju. Sada je teško reći nešto, čekati i vidjeti, ali logika je tu. Cijev Ecoplast, vrsta poput Češke. Nema drugih komentara. Isprva, curi se na spoju - hodao sam s ključevima i sve je bilo zajedno.

Prilikom ugradnje grijanja htjela sam odabrati cijev, Turke-Češke. Na savjet instalatera uzeo je njemačke cijevi Rehau. Skuplji, ali ne uzalud. Suparac ima turski Valtek, jer je na vulkanu, iako postoje neki posebni razlozi, kao što su mali otisci, ali znaju kada su postali veliki, iako su poznata remek-djela uvjeravala - "ako se nešto dogodi, to neće biti uskoro".

Kineski ocean stoji gotovo 10 godina i sve je u redu. Ali baterije nikada nisu vruće, a prilikom instaliranja majstora savjetuje da ga pažljivo uzme, ne sjećam se, ali su najviše podnijeli pritisak. Nema problema s hladnom cijevi. Kuća je pored željeznice, 10 godina ranije, cijevi su jeli struje u tlu, a sada nema znakova - vjerojatno plastika nije probavljena.

Usporedba polipropilenskih cijevi iz različitih zemalja

Ovdje ste

Zbog činjenice da danas na tržištu postoje brojni proizvođači iz različitih zemalja, potrošač nije uvijek u stanju adekvatno procijeniti zasluge proizvoda. Na primjer, smatra se da su europski proizvedeni PP cijevi veći od bilo kakvih analoga u kvaliteti i samo su pogodni za vodovod i grijanje stambene zgrade. Međutim, nije sve tako neugodno.

Ukrajinski cijevi LLC Rozma proizvedene su pomoću češke tehnologije, što znači da oni nisu inferiorni u smislu karakteristika proizvoda iz EU, ali zbog jeftine radne snage, cijena je niža. Ruski se kolege ne mogu pohvaliti tako visoku kvalitetu. Detaljnije ćemo pregledati svaki proizvod kako bismo razumjeli koja je polipropilenska cijev bolja za tvrtku i jesu li zemlje proizvodnje važne. Bit ćemo zasnovani na stvarnim povratnim informacijama potrošača.

Polipropilenske cijevi ukrajinske proizvodnje

U susjednoj zemlji nema toliko dobrih tvornica, no Rozma LLC se definitivno može pripisati njima. Ovdje je ISO certifikat, europska tehnologija i izvrsno upravljanje. Usprkos nestabilnom gospodarstvu države kao cjeline, proizvodnja polipropilenskih cijevi nastavlja se istim tempom kao i prije.

Polipropilenske cijevi Rozma

Opseg materijala navedenih od strane ukrajinskog proizvođača:

  • kućanske grijane mreže;
  • Mreža PTV;
  • grijanje;
  • topli podovi;
  • zračni kanali;
  • industrijski cjevovodi;
  • poljoprivredni cjevovodi (sustavi navodnjavanja i drugi);
  • tehnička vodoopskrba;
  • opskrba pitkom vodom.

Raspon Ukrajinski cijevni tlak:

Označeni PN 16 - primjenjivi su za vodoopskrbne mreže i podno grijanje (proizvedeni su vlaknasti ojačani vlaknasti i talijanski aluminijski);

Označeno PN 20 - primjenjivo za mreže visokotlačnih vodoopskrbnih sustava i za sustave grijanja s niskim tlakom (proizvedeni su Fiber i Ital aluminij ojačani staklenim vlaknima);

Označeni PN 25 - primjenjivi su za toplu vodu i mreže za grijanje (proizvedeni su vlaknasti ojačani vlaknasti i talijanski aluminijski).

Recenzije na ukrajinskom materijalu

Pregled potrošača na polipropilenskim cijevima LLC "Rose" je lako pronaći online, kako na ukrajinskom, tako i na bjeloruskim i ruskim forumima. Obično korisnici dijele pozitivna pojavljivanja, rijetke iznimke uglavnom govore o lošoj kvaliteti instalacije, izvedene bez uzimanja u obzir preporuka ili nepravilnog pohranjivanja materijala, što je dovelo do naknadnog oštećenja cijevi.

Češke cijevi od polipropilena

Češki PP cijevi se smatraju nekom vrstom standarda. Već dugi niz godina postojanje robnih marki, kvaliteta materijala je dosljedno visoka. Glavni proizvođači su Ekoplastik i FV-Plast.

WAWIN Ekoplastik cijevi

Primjena materijala koje je odredio češki proizvođač:

  • mreža toplom i hladnom vodom,
  • cijevi za grijanje,
  • grijani podovi,
  • distribucija zraka

Raspon cijevi proizvedenih pod pritiskom:

PN 10 - primjenjivo za vodoopskrbne mreže i podno grijanje (samo neobnovljene verzije);

PN 16 - odnosi se na mreže visokotlačnih vodoopskrbnih sustava i za sustave grijanja s niskim tlakom (samo neobnovljene verzije);

PN 20 - primjenjive za mreže za opskrbu toplom vodom i grijanje (proizvedeni su vlaknasti ojačani vlaknasti i aluminijski Stabi).

Spike PP vlakna cijevi se pojavljuje s posebnim alatom bez dodatnog površinskog tretmana, kao i sa šiljkom običnih polipropilenskih cijevi. Materijali imaju nisku ekspanziju. To je otprilike 3 puta niža od one od svih polimernih PPR cijevi. Cijevi vlakana su lagane, ali i dalje zadržavaju snagu.

Cijevi FV-Plast

Aplikacije koje je naznačio češki proizvođač:

  • mreže za opskrbu toplinom;
  • topli podovi;
  • zračni kanali;
  • industrijski cjevovodi;
  • poljoprivredni cjevovodi (sustavi navodnjavanja i drugi);
  • vodoopskrbu.

Češki PP cijevi FV-Plast postoje u dvije izvedbe: s armaturnim umetkom izrađenim od STABI aluminija i pojačane FASER staklenim vlaknima. Obje vrste su proizvedene koekstruzijom.

Češki pregled cijevi

Mreža zapravo ne nalazi negativne preglede polipropilenskih cijevi proizvedenih u Češkoj Republici. To je standard kvalitete, dokazano vremenom i tisućama potrošača.

PP cijevi ruske proizvodnje

Na bjeloruskom tržištu postoji mnogo ruskih proizvođača. Među njima su i PRO AQUA, tvrtka "Plastic" koja proizvodi cijevi pod zaštitnim znakom "RVK", Heisskraft, Politek, Santrade. Razmotrite nekoliko prijedloga, budući da su u glavnim proizvodima vrlo slični svojstva i kvalitete.

PRO AQUA cijevi

Opseg primjene materijala koje je odredio ruski proizvođač:

  • industrijske vodovodne cjevovode;
  • cjevovodi za vodu za upravne i stambene zgrade;
  • cjevovodi za grijanje stambenih zgrada;
  • cjevovodne cijevi, deferrizaciju, dezinfekciju, čišćenje vode, odstranjivanje soli;
  • tehnološki cjevovodi;
  • pneumatske linije;
  • zračni kanali.

PRO AQUA cijevi imaju dobra potrošačka svojstva. Zbog visokokvalitetnog polimera, one služe dugo vremena, zbog odsutnosti metala u sastavu oni ne korize, a zbog male težine lako se uklapaju. Polipropilenski proizvodi su kemijski otporni na razne medije, ali su istodobno bezopasni i mogu se koristiti za opskrbu vodom za piće.

RVK cijevi

Opseg primjene PP cijevi marke RVK nešto je manji od onih PRO AQUA cijevi. Tvrtka proizvodi višeslojne cijevi PN 25 sa formulom PPR / Al / PPR (polipropilen / aluminij / polipropilen). Takvi su modeli prikladni za cjevovode tople vode i grijaće vodove. Unatoč uvjerenjima prodavača, ove cijevi PP nisu baš pozitivne ocjene potrošača.

Recenzije na ruskim cijevima

Postoji toliko mnogo mišljenja korisnika o kvaliteti ruskih cijevi kao što ih proizvođači proizvode. Od iskreno negativnih izjava o RVK do sasvim prihvatljivih bilješki o Heisskraftu. Ali tržište ne stoji mirno, cijelo vrijeme postoje nove, neistražene marke dobre kvalitete. Definitivno nećemo reći da su svi ruski proizvodi dostojni ili nedostojni kupcima.

zaključci:

Kao što se ispostavilo, zemlja proizvodnje je stvarno važan pokazatelj prilikom odabira PP cijevi. Prema potrošačima, češki proizvodi su uvijek visoke kvalitete, ali imaju odgovarajuću cijenu. Ukrajinski cijevi također ne uzrokuju pritužbe, ali poželjniji su za cijenu. Stjecanje ruskog materijala je u većini slučajeva kupnja mačke u vrećici, postoje i robne marke s visokokvalitetnom robom, a s niskom.

Kaluga Forum

Polipropilen - koji proizvođač je bolji?

Artanis 12. siječnja 2016

Zapravo je potrebno kupiti PPR cijev i razne dodatke za njega. Opskrba vodom bit će napravljena u kući.

Trgovine imaju relativno veliki izbor proizvođača: polazeći od popularne Valteca i završava s ruskim proizvođačima (na primjer, neka vrsta PC Contour).

Koji proizvođač preferira? A ako postoje dokazane trgovine, gdje kupiti?

Syrozha 12. siječnja 2016

fan 12 siječnja 2016

ppr Valtek nije bio upoznat. Češki - da, smatra se najboljim, ali u skladu s tim skupe. Sada je kvaliteta više ili manje jednaka, samo novi pori.

Isti pili su imali problema, nisi prošao certifikaciju. treba barem pogledati u vrlo uskim trgovinama.

točnije o vodovodima. točno vodovod? je li kuća privatna? kotao i kotao?

Syrozha 12. siječnja 2016

fan 12 siječnja 2016

i istina je: zašto pitati - za što, gdje i kako?

Ne tako davno promijenih nešto u vodi u brijaču, domaćica, kao glupa žena, zamolila me da kupim crijevo s lončićem za zalijevanje. Ponavljam: vrlo pametan. Postoji jedan kriterij: IMPORT.

i općenito: najbolji propilen je bakar. tema može biti zatvorena.

Artanis 12. siječnja 2016

ventilator, vodovod u uobičajenom Hruščovu. Hladno i vruće kroz kolonu plina.

Syrozha, ova tvrtka nije slučaj "Formula Heat" se zove? Već se preselila iz bivše službe Bines. Da, i nedavno su imali promjenu dobavljača. Sada je pitanje: jesu li imali ekoplastiku ili sad nose nešto drugo?

Više se fokusiramo na naše glavne trgovine, Bijelu kuću (marke: Valtec i Contour) i ruske Nokte (marke: Valtec, Vesbo i Meerpalst) i marku "Valtec". No, nevolja je da nije sve što treba upravljati pronađeno od Valteka. A što možeš reći o Vesbo i Meerpalst?

Syrozha 12. siječnja 2016

Artanis, Formula topline, da. Zatim Suvorov traka. Definitivno jest. Ili će vam reći gdje su.

fan 12 siječnja 2016

Pa, nemojte gnjaviti glavu - radna temperatura je vryatl iznad 50 će biti. u propilenu, temperatura rashladnog sredstva može dovoljno skratiti vijek trajanja - na primjer, na 90 stupnjeva - 3 godine.

poduzeti isti projekt - podupirati zamjenu uvoza, yy

Syrozha 12. siječnja 2016


Više se fokusiramo na naše glavne trgovine, Bijelu kuću (marke: Valtec i Contour) i ruske Nokte (marke: Valtec, Vesbo i Meerpalst) i marku "Valtec". No, nevolja je da nije sve što treba upravljati pronađeno od Valteka. A što možeš reći o Vesbo i Meerpalst?
Pa, ne bih savjetovao Valteka za jedan jednostavan razlog. Ove cijevi razdolboev (BD i RG) su, a sa zasjedanjem opremom. I Valtek je ista Kina i Turska. To je brand i proizvodnja trećeg svijeta. Česi rade kod kuće.

Syrozha 12. siječnja 2016

Artanis, napisao sam osobno.

Artanis 12. siječnja 2016

poduzeti isti projekt - podupirati zamjenu uvoza, yy

ProAkvu je do sada vidio samo u jednoj trgovini blizu nadvožnjaka. I ova trgovina nekako mi se nije svidjela.

Gotovo sam ih našao od Valteca, osim za dvije pozicije od 15))) I mislim da mjesto proizvodnje nema posebnu ulogu. Nije važna zemlja, već kontrola kvalitete. Uostalom, isti AHhren je napravio u Kini. Poput druge elektronike itd.

Syrozha 12. siječnja 2016


Nije važna zemlja, već kontrola kvalitete.
tko tvrdi)))) Pitanje je, što ako je kvaliteta u Valteku ?!

Syrozha 12. siječnja 2016

Što će reći Petrovich Nikolaitch?

Artanis 12. siječnja 2016


Nije važna zemlja, već kontrola kvalitete. tko tvrdi)))) Pitanje je, što ako je kvaliteta u Valteku ?!

Želim vjerovati i nadati se. Uostalom, čak i daju 7-godišnje jamstvo za svoje proizvode. Pitanje kvalitete može se postaviti svakom proizvođaču.

Syrozha 12. siječnja 2016

Artanis, zašto otvoriti temu ako ste se već odlučili za sebe

Artanis 12. siječnja 2016

Artanis, zašto otvoriti temu ako ste se već odlučili za sebe

Još nisam odlučio. I dalje oklijevam. Zato sam odlučio postaviti mišljenje o forumu.

fan 12 siječnja 2016

proakva je na baldini. na primjer.

NikolaichT4 12. siječnja 2016

NikolaichT4 12. siječnja 2016

Syrozha 12. siječnja 2016


Na temu: Calde, Proakva, Pils, Valtek. Svi + su isti
možda zato što je sve osim aqua iz zemlje koja nam je neprijateljska nazvala Turskom?

NikolaichT4 12. siječnja 2016

fan 12 siječnja 2016

Valtek - Italija. barem - rodno mjesto branda.

fan 12 siječnja 2016

Ja kandan oko 10 godina robit. istina, blizu smrti.

NikolaichT4 12. siječnja 2016

Valtek - Italija. barem - rodno mjesto branda.

Sada je Kina, ali tvornica! Postavljanje metala, stvarno ih poštuju nikada problema nebylo
Post je uređenNikolaichT4: 13. siječnja 2016 - 13:16

NikolaichT4 12. siječnja 2016

Syrozha 12. siječnja 2016


Syrozha, imam čaj za lemljenje koji je Candan spalio prije tjedan dana, što bi onda bilo?
Erdogan nasuropil

služio mu je dragi novac.

7andrey1983 13. siječnja 2016

I Rosturplast? Je li to stvarno pun g? Čini se da vrijedi 5 godina bez ikakvih problema.

fan 13 siječnja 2016

Potrebno je paziti kako je to lemljeno. Nerazvrstane robne marke - poput lutrije.

7andrey1983 13. siječnja 2016

Kao što sam primijetio, ovo je najčešći brand u DB / K-raut trgovinama. A cijena koju imaju je vrlo humana.

fan 13 siječnja 2016

i pisati - jeftino. lančane trgovine često traže jeftinost, a visoko specijalizirane fokusirane su na kvalitetu. Zašto? Nadam se da razumijete.


Post je uređenFan: 13. siječnja 2016 - 09:22

Orange_Thief 13. siječnja 2016

NikolaichT4, manufaktura je ručna proizvodnja. Ako je to uistinu učinjeno u tvornici, ne bih to prihvatio. Ne vjerujem Krivenky kineskim rukama.

NikolaichT4 13 Jan 2016

Syrozha 13.01.2016

NikolaichT4 13 Jan 2016

NikolaichT4 13 Jan 2016

Pčelar Temer 13 Jan 2016

Hvala, NikolaichT4, on je sam bio sklon prema ovoj opciji. Vaša spomena o njihovoj maloj linearnoj istezanju zasigurno je vrlo važna i to je jedna od njihovih prednosti. Međutim, kisik je suvišan u sustavu s čeličnim kotao na kruta goriva, nije potrebno, a nakon što je instalirana čelična hidraulička igla, a radijatori su navodno označeni čelik, onda je bolje biti siguran, prerada će biti skuplji! Hvala opet!

NikolaichT4 13 Jan 2016

Molim vas. Trebate pomoć pri instalaciji ili savjetovanju pisanja. Materijali su također

fan 13 siječnja 2016

Ne volim aluminij unutra - cijev se može odstraniti. samo stakloplastike. o produljenju - može se osigurati.

i još uvijek su ojačani od aluminija bez stripping - poput stakloplastike.

NikolaichT4 13 Jan 2016

Temerevskiy bee, Ako uzmete samo cijevi, po referenci, koje su prvi tip (STABI), drugi tip je takva shnyaga, kažem vam, stratificiran, itd.

Pčelar Temer 13 Jan 2016

Ali ne znam je li takve cijevi za dijagnostiku. više od jednog inča jer iz kotao, ako ne pogriješim, jedan centimetar i jedan četvrt interni. nit. Da, bio sam zbunjen od strane jednog prijatelja, rekavši da vam treba mina iz kotao. izlazni mjerač željeznim komadom, a onda ga pospremiti s propilenom, neka vrsta gluposti po mom mišljenju, kotao se ne zagrijava izvana, a temperatura rashladnog sredstva vjerojatno neće biti veća od 60-70 stupnjeva. Ne bih htio ostati u sustavu takvih "krokodila".

NikolaichT4 13 Jan 2016

Ako kotao na kruta goriva nije moguće, zamislite situaciju koju ste preplavili kotao i kad je izbio isključio e-poštu. cirkulacijska crpka. Što će se dogoditi?

odgovor MRAK! ćeš li to učiniti? Oh, mirisam nešto loše

Artanis 13 Jan 2016

Malo izvješće o cijenama i kupovini. Tako sam danas otišao u "toplom svijetu" na Gagarinu i Suvorovu. I tu je na prodaju neka vrsta "sivog polipropilena" i. Češka. Na marki Gagarin FV Plast i na Suvorov Ecoplastic. Sve je dobro, osim cijene. I to je u prosjeku 2,5-3 puta veće od turskih proizvođača. I je li to vrijedno toga - preplatiti računati 3 puta? Ili kao u tom oglasu: ako nema razlike, zašto onda platiti više?

A sada još jedno pitanje. Što prijeti zavarivanjem CPD cijevi ojačanih u sredini aluminijem bez podrezivanja / skidanja? A ako je moguće jambove, koliko će brzo izaći?

NikolaichT4 13 Jan 2016

A sada još jedno pitanje. Što prijeti zavarivanjem CPD cijevi ojačanih u sredini aluminijem bez podrezivanja / skidanja?

Ne preporučujem uzimanje ove cijevi.


Post je uređenNikolaichT4: 13. siječnja 2016. - 20:36

fan 13 siječnja 2016

I ja ih zbunjujem isto. Na Gagarinu su obojica u blizini.

Syrozha 13.01.2016

Imala sam neku vrstu deja vu. ili vozilo na taj način mi trolls ili ili.

Pokušat ću dati nekoliko analogija. mogu dobiti. Ima Adidas tenisica, a tu je i Abibas. Oboje su napravljene na tvornicu, ali u prvom slučaju pouzdano i dugo, au drugom slučaju čini se da su slične Adidasu, samo rezultat čarapa nije poznat.

druga analogija je ista iz svijeta cipela: postoji takva tvrtka ECCO, pa kad su Danci obukli cipele samo u Europi i Brazilu, nije bilo cipela koje bi trebalo srušiti, ali čim su 2005. godine stavili tehnološku postrobu u Kinu, cipele su postale skupe,

S tursko-kineskim polipropilenom taj baidom - kao što je slučaj pod njemačkom dozvolom, pa čak i na njemačkoj opremi. a kvaliteta je nekoliko puta niža. Paradoks! Pa, da, da, zašto oglašavati i overpay. sve više tako ((((((


Post je uređenSyrozha: 13. siječnja 2016 - 21:25

Artanis 13 Jan 2016

A sada još jedno pitanje. Što prijeti zavarivanjem CPD cijevi ojačanih u sredini aluminijem bez podrezivanja / skidanja?

Ne preporučujem uzimanje ove cijevi.

Ali ovdje je situacija: već postoji sustav s takvim cijevima i kako su zavareni nepoznata.


sve je dobro, osim cijene. I to je u prosjeku 2,5-3 puta veće od turskih proizvođača. I je li to vrijedno toga - preplatiti računati 3 puta? Ili kao u tom oglasu: ako nema razlike, zašto onda platiti više? Imala sam neku vrstu deja vu. ili vozilo na taj način mi trolls ili ili.

Nema deja vu. Kao što sam napisao gore: razmatram različite mogućnosti i ako imam pitanja, ja ih pitam. A kako je Syrozha preporučila ove trgovine, ušao sam ih. I izvijestio o rezultatu. I to je sve.

Syrozha 13.01.2016

Artanis, pročitaj ovdje.

i onda ići i kupiti ono što želite. Jer ništa vam novo neće reći.

Osobno napuštam raspravu za besmislenost ove rasprave.


Post je uređen * AG *: 2. svibnja 2017 - 20:21

Pčelar Temera 14 Jan 2016

Hvala, Syrozha, za informativne veze, vrlo zanimljiva.

A sada još jedno pitanje. Što prijeti zavarivanjem CPD cijevi ojačanih u sredini aluminijem bez podrezivanja / skidanja? A ako je moguće jambove, koliko će brzo izaći?

Pažljivo pročitajte veze, odgovor je već naveden u poštanskom broju 40

Ako kotao na kruta goriva nije moguće, zamislite situaciju koju ste preplavili kotao i kad je izbio isključio e-poštu. cirkulacijska crpka. Što će se dogoditi?

odgovor MRAK! ćeš li to učiniti? Oh, mirisam nešto loše

Da, sve bi trebalo biti u redu. Prvo, pretpostavljam da je moć prvo poduprto bespereboynik (poput računala), a zatim, s dugoročnim isključivanjem, imam generator plina. Drugo, želim izgraditi osnovnu shemu, koja se temelji na donjoj shemi, kao što vidite, nema pumpe između kotao i hidrauličke igle, au kataklizmi mreža kotao će raditi za hidrauličnu iglu čiji volumen iznosi oko 230 litara. pokriti žudnja i spaljivanje će se gotovo zaustaviti. Jedino što mislim da odmah preuređujem u shemi je čvor TSN + filtera, opremajući ih s dvije dodatne slavine tako da kada TSN ne uspije, nije potrebno iscrpiti cijeli sustav da bi je zamijenio.

Rasprave i recenzije na forumu u Novosibirsk - NGS.DOM

Kuća, zgrada, popravak

Trebate libez na polipropilenskim cijevima.

Da bi ga tiši, pijesak papir milovati srce.

12.10.2012. 16:32 Odgovoriti na poruku Potrebna je lekbez bez polipropilenskih cijevi. korisnik tav78

12.10.2012. 21:24 Odgovoriti na poruku Potrebna je lekbez bez polipropilenskih cijevi. korisnik tav78

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

12.10.2012. 21:58 Odgovori na poruku Trebate libez na polipropilenskim cijevima. korisnik tav78

10/08/12 10:55 Odgovor na poruku Re: Trebam libez bez polipropilenskih cijevi. po ser_grey

09.10.12 12:33 Odgovor na poruku Re: Trebam libez bez polipropilenskih cijevi. korisnik Tolmach

Da bi ga tiši, pijesak papir milovati srce.

Ispravio korisnik tav78 (10.09.12 12:34)

12.09.12 12:40 Odgovor na poruku Re: Trebam libez bez polipropilenskih cijevi. korisnik Tolmach

Da bi ga tiši, pijesak papir milovati srce.

Ispravio korisnik tav78 (10.09.12 12:44)

09.10.12 15:58 Odgovoriti na poruku Trebam lekbez na polipropilenskim cijevima. korisnik tav78

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

Odgovorite na poruku Trebate libez bez polipropilenskih cijevi. korisnik tav78

On je iza radijatora

iza desnog kompenzatora radijatora

Otvoreno mjesto (bit će skriveno kaučem)

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

Recenzije trubačke stakla. polipropilen MeerPlast 20 (PN20)

Kada naručujete od 15 000 rubalja. 30,65 rub.

Kada naručujete od 50 000 rubalja. 30,65 rub.

Ukupna količina svih dobara dodanih u košaricu uzima se u obzir.

  • karakteristike
  • O proizvodu
  • Recenzije

U online trgovini više od 50.000 artikala vodovodnih, grijanja, klima uređaja i električnih proizvoda na zalihi i po narudžbi.
Katalog sadrži stotine tvrtki - od niskih troškova domaćih do inozemnih. A prodaja će vaše kupnje još više isplativo.

Imate priliku kupiti robu u maloprodaji i veleprodaji - radimo s pojedincima i pravnim osobama, isporučujemo narudžbe u Moskvi, kao iu regijama Ruske Federacije. Jeftin i siguran za kupnju opreme na našoj službenoj internetskoj stranici putem sigurnih protokola prijenosa podataka.

Još nema proizvoda u vašoj košarici.

© Svi podaci navedeni na web mjestu su samo u informativne svrhe.
i nije javna ponuda

Zabranjeno je kopiranje podataka bez dopuštenja vlasnika autorskih prava.

Polipropilen ojačan staklenim vlaknima

Istaknuti postovi

Da biste objavili poruke, stvorite račun ili se prijavite

Morate biti registrirani korisnik da biste ostavili komentar.

Stvorite račun

Prijavite se u našu zajednicu. Vrlo je jednostavno!

Prijavite se

Već imate račun? Prijavite se na sustav.

Ili se prijavite s jednom od tih usluga.

Preporučuje Google

Naše preporuke

Instalacija stropne ploče

andral je objavio temu u stropovima od gipsanih ploča, 17. siječnja 2005., teme

Bežična čekićna bušilica TE 30-A36

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 29. travnja 2013. godine

Domaće kućište na mlinu za dijamantnu čašu ili četku

FugenFührer je objavio unos u blog na FugenFührer Blog, 13. veljače 2017, blog entry

Kako najbolje napraviti pregradu od gipsanih ploča

Sander je postavio temu na temu Work with Drywall, 3. ožujka 2005. godine

Vikendica u šumi: kao umjetnik, Igor Shubin pretvorio je šumarski trag. Layfkhaki za ljetne stanovnike

KGB je objavio članak u Country House, Dacha, u utorak u 08:49, članak

Ispitna ispitivanja pile su SCW 22-A i SCM 22-A

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 24. prosinca 2012. godine

Kako smanjiti šarke u unutarnjim vratima.

Sano objavio članak u školi za popravak, 15. lipnja 2007, članak

Pištolj za montažu plina HILTI GX 120

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 11. ožujka 2012. godine

Polipropilenske cijevi: tvrtke i recenzije

Zamjena vodovodnih i grijanja metalnih cijevi s polipropilenskim cijevima omogućuje vam trajno uklanjanje nedostataka koji podliježu željeznom ili čeliku. Plastično ne podliježe koroziji, ne propada pod utjecajem niske temperature, lako i relativno jeftino. Zbog popularnosti teško je odabrati polipropilenske cijevi: tvrtke nude potrošaču veliki raspon. Ovaj članak prikazuje recenzije potrošača, kao i kratki opis kvalitete najpopularnijih omjera cijene i kvalitete omjera proizvoda cijevi.

Ocjena proizvođača cijevi pomoći će odabiru polipropilenske cijevi bolje.

Ocjena proizvođača cijevi

Mi dajemo ocjenu na temelju pregleda vlasnika apartmana i kuća s instaliranim polipropilenskim cijevima i sami instalateri u cijelosti:

  1. Proizvodi proizvedeni u Njemačkoj:
  • Banninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • REHAU. Svojstva svake od njih u članku "Njemačke polipropilenske cijevi".
  1. Češke cijevi pouzdano su na drugom mjestu:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (u nastavku pogledajte "češke cijevi od polipropilena").
  1. Treće mjesto je jeftinije i nešto slabije u kvalitetnim proizvodima iz Turske:
  • TEBO;
  • Pilsa;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • Firat;
  • kalde;
  • Jakko;
  • Dyzain (njihova obilježja pod vezom "Turske polipropilenske cijevi").
  1. Kina nije zadovoljna kvalitetom, iznimka je brand:
  • BLUE OCEAN (pregledi kineskog proizvoda "kineski polipropilenske cijevi").
  1. Konačno, opcija proračuna - ruski proizvodi:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (recenzije na više popularnih proizvođača ispod "ruskih polipropilenskih cijevi").

Dakle, nastavimo s razmatranjem proizvoda iz češkog i ruskog polipropilena.

Češki izrađene cijevi

Cijevi Ekoplastik Češka tvrtka WAWIN Ecoplastik

Standard u svijetu polipropilenskih sustava je sustav Ecoplastic. Od ulaska na tržište ovaj se sustav uspio uspostaviti od najboljih strana. To je postalo vrlo popularno zbog prilično visoke kvalitete fitinzi i cijevi od polipropilena Ecoplastic od tvrtke WAWIN Ekoplastik s.r.o - Češka.

Raspon proizvoda Ecoplastic

Koriste se češke cijevi od polipropilena VAVIN Ecoplastic:

  1. za distribuciju topla i hladna voda, centralno i podno grijanje, kao i za distribuciju zraka;
  2. PN 10 - za distribuciju hladne vode i podnog grijanja;
  3. PN 16 - za raspodjelu hladne vode pri povišenom tlaku i za cjevovode od polipropilena središnjeg toplinskog opterećenja pri smanjenom tlaku;
  4. PN 20 - za distribuciju tople vode i centralnog grijanja.

Ekoplastične cijevi se proizvode u sljedećem rasponu:

  • PP-R ekoplastične cijevi, sve plastike - PN 10, PN 16, PN 20;
  • višeslojne cijevi Ecoplastik Stabi - PN 20 koji se sastoji od plastične i aluminijske folije - unutarnja plastika;
  • Cijevi od vlaknastih polipropilena;
  • kombinirani i sve plastični elementi.

Vrste cijevi: čvrste, armirane aluminijskom folijom i staklenim vlaknima

Vlaknaste polipropilenske cijevi koje proizvodi Wavin Ekoplastik - Češka - ojačane staklenim vlaknima. Preporučuje se za uređaj:

  • unutarnji i vanjski sustavi hladne vode;
  • opskrba toplinom;
  • i tople vode
  • za posluživanje vruće i
  • hladnu vodu.

Zavarivanje Fayberovog cjevovoda vrši se bez površinske obrade, to jest točno jednako kao zavarivanje najčešćih polipropilenskih cijevi. Vlakne cijevi imaju linearno toplinsko širenje manje od 3 puta od one PPR cijevi, koje su sve plastike. Vlakne cijevi imaju prilično nisku težinu, ali istodobno štite snagu.

Struktura vlaknaste armirane cijevi

Cijevi FV-Plast

Primjena cijevi FV-Plast proizvodnja Češka za sustave:

  • opskrba toplinom;
  • toplom podu;
  • vodoopskrbu.

Češke cijevi od polipropilena su komercijalno dostupne s aluminijskim umetkom, što ih čini otpornim na promjene temperature i otežano. U prilično širokoj izvedbi prikazani su oblikovani elementi kojima se mogu riješiti sve složenije probleme opskrbe toplinom i vodoopskrbe. Postoji nekoliko vrsta cijevi FV-Plast:

  1. PP-R cijevi su dizajnirani za:
  • cjevovodi za domaću hladnu vodu;
  • cjevovod kućanice za toplu vodu;
  • centralno grijanje;
  • podzemno grijanje;
  • zračni kanali;
  • radovi u industriji;
  • radi u poljoprivredi.

Te cijevi su lagane i imaju jednostavnu procesabilnost, što čini instalaciju jednostavno, brzo i sigurno. Prisutnost niske hrapavosti unutrašnjeg zida i koncepta zavarivanja može značajno smanjiti gubitak tlaka u cjevovodima.

  1. PP-R cijevi, koji se sastoje od nekoliko slojeva, u proizvodnji plastike koriste najsuvremenije tehnologije - koekstrudiranje. Kao rezultat, korisna svojstva nekoliko materijala kombiniraju se u jednom proizvodu.
  1. Cijevi STABI s umetkom od aluminija dugi 4 m, namijenjeni su za:
  • ožičenje pod podom vruće vode;
  • hlađenje i
  • toplinski vodljiv toplinski vodovod;
  • klimatizacijski sustavi (uz korištenje niske toplinske ekspanzije i visoke čvrstoće cijevi). Kod postavljanja takvih cijevi ne treba koristiti potpornu gredu.
  1. FASER cijevi od stakloplastike, dugačice 4 m, smatraju se univerzalnim. Takve cijevi su dizajnirane za vrlo zahtjevne ožičenje:
  • pitka voda;
  • voda za grijanje;
  • tople vode.

Takve cijevi imaju visoku čvrstoću i toplinsku ekspanziju četiri puta su niže od PPR cijevi, iako se mogu zavarivati ​​jednako lako. FASER cijevi su također idealne za osnovno ožičenje grijanja.

Ruske cijevi

PRO AQUA cijevi

Cijevi PRO AQUA izrađene u Rusiji koriste se u različitim sustavima:

  • opskrba vodom u industrijskim zgradama;
  • voda u stambenim zgradama;
  • opskrba vodom u uredskim zgradama;
  • obrada vode;
  • opskrba toplinom;
  • pneumatske linije;
  • tehnoloških cjevovoda.

Kod cijevi najviša moguća temperatura iznosi + 95 ° C.

PRO AQUA propilenske cijevi služe dosta dugo, ne korize, lako se montiraju, imaju visoku kemijsku otpornost cjevovoda i spojeva, a također su bezopasne.

Prema podacima testova koje je proveo Egoplast s sličnim oznakama, snaga cijevi je 1,6 puta veća u usporedbi s kineskim kolegama. Maksimalna čvrstoća Pro Aqua cijevi se može naći u tablici.

Izgled Pro Aqua

Samo ruske Pro Aqua cijevi mogu izdržati tlak od 79,5 atm, stoga će moći služiti mnogo duže od ostalih cijevi u ovoj cjenovnoj kategoriji.

RVK cijevi

Tvrtka Plastic, sa RVK zaštitnim znakom, u Rusiji po prvi put od 2007. godine proizvodi višeslojne cijevi od polipropilena PN 25, koristeći PP-R / Al / PP-R polipropilen za njihovu proizvodnju. Ruski RVK cijevi za sustave opskrbe toplom vodom i toplinom imaju promjer od 20 mm do 50. RVK cijevi su interno ojačane slojem aluminija smještenih usred zidova cijevi, dok ojačane cijevi zauzvrat imaju vanjski sloj aluminij. Tvornica RVK nalazi se u Orenburgu.

Međutim, ocjene kupaca imaju negativnu procjenu RVC cijevi. Glavni nedostatak takvih cijevi smatra se "veličinama hodanja".

RVK ojačana staklenim vlaknima

Heisskraft i Santrade cijevi

Ruska tvornica za proizvodnju cijevi Heisskraft nalazi se u Moskvi regiji, u gradu Pushkino. Iako, kako tvrdi proizvođač, ojačani proizvodi izrađuju se izravno u Njemačkoj.

Što se tiče kvalitete Heisscraftovih cijevi, recenzije tvrde da je njena razina vrlo dobra. Mnogi potrošači brinu o sivoj boji proizvoda, što je objašnjeno dodatkom tehničkog čađe u sastavu. Ta se tvar već uspostavila kao izvrstan stabilizator za plastične cijevi, tako da ne bi trebalo uzrokovati uzbuđenje, nego oduševljavati potrošače.

Kao i za još jednu rusku cijev, Santrade, valja istaknuti apsolutni nedostatak povratnih informacija o proizvodima marke na građevinskim forumima. Najvjerojatnije, to još uvijek nije stekla odgovarajuću razinu popularnosti.

Heisskraft cijevi (lijevo) i Santrade (desno)

Političke cijevi

Iako na Internetu postoje različite recenzije u pogledu proizvoda tvrtke Politek TM, može se zaključiti da njezina kvaliteta nije "loša, prosječna". Na primjer, Polytec-2000 cijevi, koje imaju približno jednaku debljinu stjenke kao i analozi, prema instalaterima, više su osjetljivi na deformaciju kompresije.

Što se tiče samog procesa instalacije, to je gotovo identično instalaciji sličnih proizvoda i neće stvoriti poteškoće.

Poteškoće mogu nastati kupnjom Polytecovih Polytec elemenata jer oni nisu uvijek na prodaji. Stoga ih treba kupiti istodobno sa samim cijevima kako bi se osigurala homogenost cjevovoda.

Izgled Polytec cijevi

Ostali dijelovi ocjenjivanja:

Nadamo se da ćete našu recenziju pronaći korisnim. Ako ste zainteresirani za Pragma proizvode, o njima možete pročitati u članku "Austrijske Pragma cijevi".

O ruskim Korsis cijevima detaljnije u članku "Korsis cijevi".

Metalne cijevi - recenzije

Stoga je bolje odabrati tvrtku

Svjedočanstvo: Recenzije metal-plastičnih cijevi mogu biti vrlo različite zbog razloga i od onoga što su napravljene. Danas su izrađene od dvoslojnog i troslojnog. Vrijedno je spomenuti da su svi unutrašnji slojevi metalno-plastičnih cijevi izrađeni pomoću posebnih aluminijskih vrpci, koje su prilično tanke. Svaki vanjski sloj takvih cijevi, koji može biti jedan ili dva, izrađen je pomoću posebne plastike, koja je polietilen... Nadalje

cijevi

Povratne informacije: Tijekom zamjene plinskog kotla s dvostrukim krugom (pregled kotla "Elezrolux"), postavljeno je pitanje zamjene cijelog sustava grijanja. Budući da kotla dopušta prisilnu cirkulaciju rashladnog sredstva, okomiti sustav (s rastere) odmah je odbijen. Razmatrajući nekoliko opcija, odlučeno je ugraditi sustav grijanja Barbi. Želim reći o svojim prednostima. Demontaža starih i instalacija novog sustava provodila je ekipa jedine tvrtke u gradu u to doba koje su koristile ovaj... Više

Proračun!

Plus: jeftina, praktična, moderna, brza instalacija.

Nedostaci: Deformacija, oštećenje zidova.

Svjedočenje: Postoji mnogo nedostataka i prednosti postavljanja ove vrste cijevi. Za instalaciju, radnici mogu zajebavati vaš zid do komadića za rupe, ali instalacija neće biti dugo i nije skupo, osim toga, tijekom vremena, svejedno, sve mora biti promijenjeno i ove cijevi nisu iznimka. Tijekom vremena mogu postojati efekti deformacije i druge stvari, ali nije skupo ili praktično. Ne mogu vam ništa reći o mojim preporukama, ovo je vaša odluka, izrazio sam svoje mišljenje.

Loose veze

Pluses: Možete sakriti ožičenje u zidu.

Nedostaci: Potrebno je ostaviti tajna vrata ili otvore u spojevima cijevi.

Svjedočenje: Pri popravljanju u kupaonici, moj prijatelj je koristio plastične cijevi. Netko joj je rekao da mogu biti skriveni u zidovima, time oslobađajući prostor u našim malim kupeljima. Majstor koji je obavio sav posao preporučio je ostaviti cijevne zglobove dostupnim. Kako je lijepo slušala. Tijekom vremena, zatvarač slabi, moguće od vibracija tlaka vode. I povremeno moraju povući te veze.

praktičan

Pluses: Trajnost, ekološki prihvatljivost, jednostavnost instalacije, cijena.

Nedostaci: Ne preporučuje se skrivanje montaže (čepovi, adapteri, itd.) U podovima, molovima, iza suhozida.

Pregled: Glavna prednost u odnosu na čelične i lijevano željezo je, prije svega, trajnost, uz pravilno poštivanje uvjeta ugradnje i rada. Druga je apsolutna zaštita od korozije, a treći je odsutnost šavova za zavarivanje i jednostavnost instalacije. Ove cijevi se koriste za opskrbu toplom i hladnom vodom bilo gdje: dom, stan ili ured. Želio bih zabilježiti komponentu zaštite okoliša - unutar cijevi su prekrivene neotrovnim (hranjivim) plastičnima, što vam ne brine za ovo... Dalje

prosječan

Pluses: Estetski, jeftin, brzo instaliran.

Nedostaci: Pričvršćivanje u zid, deformacija tijekom vremena.

Pregled: Teško je napraviti jasan zaključak. S jedne strane, bolje je od starih metala, nema hrđe, izgledaju estetski, ali s druge strane prerano je govoriti o njihovoj pouzdanosti i izdržljivosti, voda ih ne baca, a njihova metoda pričvršćivanja na zid 4 puta po cijevi pogađa izgled zida, da i lijepiti pozadinu, a posebno uklanjanje stare je vrlo nezgodno, sa mnom, tijekom vremena, pomalo se deformiraju iz vruće vode, iako sudeći prema obilježavanju, obilježja su pravilno odabrana. Alternative dostojan još... Pročitajte više

Moderne cijevi.

Prednosti: Oni se dobro savijati, ne moraju biti zavareni zavarivanjem, pričvršćeni spojnicama, ne hrđuju, uredno, nevidljivi.

Nedostaci: Nema.

Povratne informacije: Drago mi je što zamjena željeznih cijevi dolazi iz metalnih cijevi. Moderni su, dobro se savijali, pričvršćeni su različiti spojevi i ne treba ih zavarivati ​​zavarivanjem. Također je dobro da su jaki, izdržljivi i ne hrđuju. Mogu se skrivati ​​u podu i zidovima. Nisu gori od željeza, čak i mnogo bolje od njih.

Metalne cijevi izvrsna su zamjena za metal

Prednosti: Jednostavno postavljanje, ne zahtijeva zavarivanje.

Nedostaci: Skupa cijena aranžmana.

Pregled: Metalne plastične cijevi su puno bolje od metalnih cijevi. Prvo, to ne zahtijeva zavarivanje i dugu ugradnju. Drugo, oni se ne začepljuju hrđu i izdržat će hidrauličke šokove. U trećem vrlo svjetlo i ne zahtijevaju slikanje. Ali ima i nedostataka: cijena aranžmana je skupo i ojačanje u zidovima ili podovima nije dopušteno.

Nemoj zavarivati!

Prednosti: Jednostavna instalacija, praktičnost, pristupačnost.

Nedostaci: Deformacija.

Pregled: ludo zadovoljstvo što su plastične cijevi zamijenile metalne cijevi. oni se znatno savijaju, možete lako povezati različite veze s njima. oni ne zahtijevaju zavarivanje. Osim toga, oni su izdržljivi, izdržljivi i ne hrđuju... mogu se lako skrivati.

preporučiti

Pregled: Mislio sam da je sigurno, ali pokazalo se da je ormar za propane cilindre http://versmet.ru/category_339.html.

vječan

Svjedočanstvo: Pa, što se može reći o nezamjenjivom detalju u kućanstvu svakog čovjeka, ne mogu ni zamisliti moju dahu bez njega jer se netko može nositi s napinjanjem i znojenjem ručno ako možete dobiti takav prikladan uređaj i pojednostaviti svoj život, a ne paru.

Izvrsna zamjena lijevanog željeza

Pregled: Promijenili ustave za toplu i hladnu vodu. Odmah zamijetite razliku. Tlak je postao jači, a kvalitet samog voda bio je znatno poboljšan. Ne žalim što su potrošili novac na zamjenu.

Uzmite metaloplast nasuprot 20 za povratak 25 za podnošenje.

Prednosti: Pa, prvo, to je mnogo jače od plastike i polipropilena, drugo, kada se pritisne, oni imaju najniži postotak curenja u odnosu na druge!

Nedostaci: To je puno skuplje od plastike i "stakla".

Pregled: Ja radim kao instalater, postoje problemi sa svim vrstama cijevi. ali ako uzmete metal s plastikom i polipropilenom za usporedbu, metalni laminat je puno bolji od ostalih. Ne raspravljam, možete uzeti uobičajenu PPR plastiku, ali ne i opciju da se lemljenje ne propušta. i metalalast gotovo nikada ne događa (kraći), u usporedbi sa svim vrstama cijevi, bolje je da se metal, a ne gledati cijenu, potrošiti ćete mnogo više na fiksiranje obloge koji nisu krivi za vodovod, ali...

Vrlo udobno.

Plus: Jednostavan za instalaciju.

Nedostaci: Cijena.

Pregled: Postoji mnogo različitih proizvođača plastičnih cijevi na tržištu, a glavna razlika između metal-plastika i lijevanog željeza ili polipropilena je da su prilično jednostavna za instalaciju, mogu izdržati svaku temperaturu, metalna plastika je također puno trajnog željeza, glavni nedostatak tih cijevi je cijena. Cijene cijevi sami se razlikuju ovisno o proizvođaču, isto vrijedi i za pribor, u prosjeku je 1,5-2 puta skuplji za postavljanje vode ili grijanje u stanu nego što ste koristili poli... Više

Grijanje je super

Svjedočanstvo: Bilo je vrlo povoljno izraditi kuću iz takvih cijevi, praktično i ne skupo, samo da nije bilo vrlo prikladno spojiti ih zajedno, to je glavni problem.