Gdje popraviti lemljenje za polipropilenske cijevi Vavin RSP-2a.

Dragi gospodari!
Razbio je termostat kod Vavina RSP-2a. Kupio sam ga 2010. godine. Jamstvo je 3 godine, tjedan dana prije kraja jamstva termostat je mrtav. Uzeo je u trgovinu, tamo su poznavali jednog čovjeka koji ih je popravio. On je to napravio. I u 2015. godini ljeti, opet je umro. Tek sada ovaj tip nije tamo. Online, ti lemeri prodaju samo, otkrij gdje treba popraviti, ne mogu. Možda netko zna gdje možete popraviti? Bio bih jako zahvalan.

varyag62, izgleda kao OEM od Dytrona i zamoli ih..

Korištenje polipropilenskih cijevi

Prednosti polipropilenskih cijevi su toliko očite da nitko ne osporava "set-not-put", pitanje je na drugoj razini - "koje bi se trebalo staviti" - ove, ove, ili... ". Naravno, tržišta s snažnim potencijalom, kao što je Rusija, razvijaju tvrtke s vrlo različitim ponudama: asortiman, kvaliteta, cijena, itd. Postupno se pojavljuje silueta industrije, u kojoj svaka točka ocjene ocjenjuje konkurencija i jedinstveno određuje veličinu pite. što ide svakom od njih. Pokušajmo s takvim očima da pogledamo rusko tržište polipropilenskih cijevi.

Najprije definiramo kriterije za procjenu takvog jednostavnog, ali ne sasvim "očiglednog", ili preciznije, ne sasvim "transparentnog" kupca, poput cijevi polipropilenske vode. Zašto tako tajanstveno? Da, jer je kvaliteta cijevi važna za korisnika, otkrivaju se nakon dugotrajne operacije i uopće nisu jasno vidljive od oglašavačkih tvrtki proizvođača. Ovdje pravilo "mi ćemo čekati i vidjeti" uvijek treba raditi. A budući da na našem tržištu PP cijevi za više od 20 godina, možemo izvući zaključke. Glavni je već jasan - metalne cijevi idu u zaborav, jer je natjecatelj jasno jači.

Prednosti polipropilenskih cijevi

Svaka pobjeda na robnom tržištu je prisutnost prednosti koje određuju slabosti natjecatelja. U polipropilenskim cijevima takvi su:

  • u principu nema korozije, jer je materijal kemijski inertan;
  • značajna težinska prednost - do 9 puta;
  • potpunu pobjedu nad "lutalicama" koje uništavaju metalne cijevi;
  • glatka unutarnja površina, tako da tijekom rada nema blokada;
  • jednostavnost instalacije;
  • na slikanju nije potrebna slikanja;
  • trajnost do 50 godina - metalne cijevi "ne žive tako dugo."

Dakle, određen je popis prednosti za koje potrošač odabire PP cijev. Sada ostaje odrediti proizvođače koji nam nude ove proizvode.

Polipropilenska cijevna tržnica

Obično se proizvođači svih vrsta proizvoda smatraju predstavnicima određenih zemalja. U ovom pristupu, PP cijevi na našem tržištu su široko zastupljene u takvim zemljama:

  1. Njemačka je tradicionalno jak dobavljač proizvoda i materijala za kemijsku industriju.
  2. Češka također razvija moderne tehnologije i proizvodnju građevinskih materijala.
  3. Turska ubrzano dobiva zamah u područjima koja se odnose na tržište potrošača, kvaliteta nije uvijek visoka, ali postoje i tvrtke koje uživaju u prestiž.
  4. Kina - dobavljač bilo kojeg proizvoda, na bilo kojem području i za svakog potrošača - održava se na trošak jeftinosti, ali ponekad pokazuje dobre osobine robe, iako uvijek trebate "oko i oko".
  5. Rusija je novi sudionik na tržištu koji ubrzano povećava svoj proizvodni kapacitet uz poboljšanje kvalitete proizvoda.

Njemačke cijevi

Među njemačkim brandovima najpoznatiji su Banninger, Akwatherm, Wefatherm i Rehau. Banninger je poznat po plastičnim cijevima diljem svijeta. Od osnutka tvrtke došao je tečaj o obećavajućim potrebama tržišta, što vam omogućuje da ostanete ispred konkurenata s proizvodima najviše kvalitete.

Ključ za izvrsne performanse proizvoda je prvorazredna sirovina i visoka razina proizvodne tehnologije. Širina primjene karakteristična je značajka vrhunskih proizvoda: industrijska proizvodnja, pneumatski pogoni, sustavi grijanja i opskrbe vodom, navodnjavanje, obnavljanje zemljišta - to su sve polipropilenske cijevi njemačke tvrtke Banninger.

Svejedno se može ponoviti i kod drugih njemačkih tvrtki na našem tržištu - Akwatherm, Wefatherm i Rehau. To je tradicionalno visoko kvalitetne proizvode bez ikakvih pritužbi. Cijena je visoka, ali ne i izvan ljestvice, poput Mercedesa prije Zhigula. Oni koji ne spremaju utakmice, izabrati njemački proizvođač polipropilenskih cijevi.

Češke cijevi

Češka na ruskom tržištu već je poznata proizvođač plastičnih proizvoda ECOPLASTIC i FV-Plast. Raspon PPR ECOPLASTIC cijevi sastoji se od plastičnih PN 10, PN 16, PN 20 i višeslojnog PN 20 nazvanog ECOPLASTIC STABY. Nadopunjuje ga cijeli niz pribora. Opseg cijevi čeških proizvođača je cijeli niz cijevi toplinske i vodene, za otvorene i zatvorene sustave u građanskoj i industrijskoj gradnji, uključujući grijane podove.

Turske cijevi

Turske cijevi poznate su od proizvođača TEBO, Pilsa, Valtek, Vesbo, FIRAT itd.

TEBO tehničke cijevi dostupne su u rasponu od 20 do 160 mm promjera. U asortimanu se također nalaze polipropilenske cijevi pojačane staklenim vlaknima. Ukupna ocjena TEBO stručnjaka za proizvod je "srednja klasa". Koristi se za toplinu i vodu, uključujući i za industrijske svrhe. Osim toga, često se koriste za transport velikog broja kemikalija.

Turski proizvođač Pilsa proizvodi proizvode koji su izdržljivi, izdržljivi i elastični, što ga čini korištenim u vodoopskrbnim sustavima. Ako se tijekom instalacije poštuju preporuke proizvođača, linije na tim cijevima služe bez pritužbi. Te cijevi se ne mogu koristiti u zatvorenim sustavima i na temperaturama iznad 95 stupnjeva Celzijusa.

Turske cijevi Valtek i Vesbo po niskim cijenama su visoke kvalitete, ali nedostatak se smatra skromnim izborom elemenata - onih malih stvari, bez kojih se ne može obaviti ožičenje.

Kineski cijevi

Kineski proizvođač polipropilenskih proizvoda Blue Ocean je podružnica britanske tvrtke i proizvodi razne proizvode dobre kvalitete. Posebno instalatori poput izvrsne plastičnosti materijala, što utječe na kvalitetu zavarivanja polipropilenskih cijevi. Postoji samo jedan nedostatak cijevi ovog proizvođača - oni imaju vanjski promjer cijevi, ali to ne utječe na rezultate.

Još jedan poznati kineski proizvođač plastičnih cijevi je Dizayn. Ojačane cijevi ovog dobavljača zahtijevaju odstranjivanje tijekom zavarivanja, što pojednostavljuje ugradnju. DIZAYN polipropilenske cijevi sa sigurnošću zauzimaju svoju nišu na tržištu, a pokazatelji kvalitete njihovih proizvoda usporedivi su s vodećim europskim proizvođačima, ali po nižoj cijeni.

Ruske cijevi

U utrci za prestižnu cijev, Rusija nije bila prva koja se pridružila, a razdoblje dominantnosti konkurenata svih pruga, ali manevriranjem cijena politike i poboljšanjem tehnologija, moguće je polako pobijediti nad svojim kupcem. I dalje je puno posla, ali napravljen je početak. Drago mi je što neki pokazatelji ruskih cijevi pokazuju znatno bolje karakteristike od najbližeg konkurenta - kineskog proizvođača, au nekim slučajevima pritisak i turskim i češkim kolegama, ali po nižim cijenama.

Među onima koji su postali poznati, po ocjeni, su ruski ili zajednički pothvati:

Proizvodi koje proizvode ruske PP cijevi imaju sve prednosti karakteristične za ovu vrstu proizvoda. Može se samo nadati da ćemo imati odmor... i vrlo brzo.

Recenzije potrošača

Kako birati između brojnih ponuda koje nikada neće požaliti. Pa, naravno... oglašavanje. Ovo je naš prvi savjetnik, ako ne znamo da je zadatak oglašavanja za prodaju čak i snijeg usred zime. Ne bi me usrećila, nego da mi proda proizvod, za sreću, kako kažu, na drugu adresu. I vjerujemo u oglašavanje, a često je samo marketinški potez prodavača. Pa ipak, postoji izlaz - ovo je povratna informacija korisnika. Uostalom, ne postoji veći autoritet od priče "od iskusnih". Tako je. Ispod su nekoliko priča od onih koji već koriste polipropilenske cijevi duže od godinu dana ili su cijelo vrijeme instalirali takve cijevi.

Pojačana PPR cijev instalirana na mjehuriću za grijanje ide, ako ne uvijek, onda barem vrlo često. Razlog je različit koeficijent ekspanzije aluminija i polipropilena plus tlak u cijevi, što je veći, to je veća kuća. Moj savjet - nemojte se zamarati s ojačanim cijevima i njihovim točnim odabirom. Bolje je uzeti neobrađen polipropilen od 20 bara - to će biti dobra margina sigurnosti, jer je tlak u sustavu rijetko veći od 6 bara. Neću reći za Kineze, ali turski narod drži prasak.

Nema problema s hladnom vodom, ali na toplom cjevovodu tri godine kasnije primijetio sam otekline, vrlo male, ali još uvijek. Majstor stambenih i komunalnih usluga savjetovao je da se smanji protok rashladnog sredstva na ulazu u bateriju. Na kraju stavite termostat na bateriju. Sada je teško reći nešto, čekati i vidjeti, ali logika je tu. Cijev Ecoplast, vrsta poput Češke. Nema drugih komentara. Isprva, curi se na spoju - hodao sam s ključevima i sve je bilo zajedno.

Prilikom ugradnje grijanja htjela sam odabrati cijev, Turke-Češke. Na savjet instalatera uzeo je njemačke cijevi Rehau. Skuplji, ali ne uzalud. Suparac ima turski Valtek, jer je na vulkanu, iako postoje neki posebni razlozi, kao što su mali otisci, ali znaju kada su postali veliki, iako su poznata remek-djela uvjeravala - "ako se nešto dogodi, to neće biti uskoro".

Kineski ocean stoji gotovo 10 godina i sve je u redu. Ali baterije nikada nisu vruće, a prilikom instaliranja majstora savjetuje da ga pažljivo uzme, ne sjećam se, ali su najviše podnijeli pritisak. Nema problema s hladnom cijevi. Kuća je pored željeznice, 10 godina ranije, cijevi su jeli struje u tlu, a sada nema znakova - vjerojatno plastika nije probavljena.

Polipropilen 2014-2015

Mazayac, vidim. To je sjajno. Istodobno kupit ćemo Kaldewei kadu, sudoper i sve ostalo za cijevi odjednom i sve dodatke - sve je to na jednom mjestu. Više mješalica treba vidjeti što je tamo.

Recite mi, molim vas, postoje različite cijevi u linijama proizvođača, ali sve PPR-80 ima pribor? odnosno S bilo kojim Ekoplastik FIBER BASALT PLUS super-duper cijevom, hoćete li još uvijek morati koristiti "redovite" armature? Što je onda dobitak?

gyermanp je napisao:
Recite mi, molim vas, postoje različite cijevi u linijama proizvođača, ali sve PPR-80 ima pribor? odnosno S bilo kojim Ekoplastik FIBER BASALT PLUS super-duper cijevom, hoćete li još uvijek morati koristiti "redovite" armature? Što je onda dobitak?

Tako ojačanje - to je samo smanjiti toplinsku ekspanziju. Har-ki ojačane i nepovezane cijevi iz istog Ekoplastika su točno isto, uključujući i vijek trajanja. No kako bi se nadoknadio potreba za ekspanzijom nafig.

I u Fibre Basalt, Stabi i Stabi Plus, ovaj koeficijent toplinske ekspanzije u čiju korist? Ispada da nitko, isti - 0,05. Ali Stabi je teže, što mi se sviđa više, uklanjanje nije problem. Ali Stabi Plus nije vidio, njihov unutarnji sloj je opet transparentan?

StargazerV je napisao:
pojačanje - samo je za smanjenje toplinske ekspanzije

Hvala vam!
Ali postoje i PP-RCT cijevi, ili PPR-125, kao što kažu, Ekoplastik također ima ne-ojačane cijevi s poboljšanim karakteristikama, povećanu otpornost na pritisak i temperature. Zašto spojni elementi ne zahtijevaju povećanu otpornost na temperaturu i tlak? Ispada da je najslabija veza oprema, hoće li odrediti pouzdanost cijelog sustava tijekom vremena?

U Novosibirsk "Merleny" pojavio FV-plast! Zelena boja, ojačana staklenim vlaknima, promjera 20 do 200 rubalja. i 25 do 295 rubalja. za 2 m.
Pitanje 1: vrijedi li prekomjerno plaćanje za opskrbu toplom vodom (temperatura 95-100 ° i tlak 6-7 atm) u usporedbi s jednadžbom (cijena 163 i 240)?
Pitanje 2: Vrijedi li previše platiti za FV-plastične spojnice u usporedbi s konvencionalnim? Ima li bilo smisla govoriti o kvaliteti okova, ili jesu li očito snažna veza jednostavno zbog njihove debljine?
Prema natpisima na samim cijevima, Jednadžba je Italija i može izdržati više pritisaka (i također se prodaje u veličinama 32 i 40), ali na FV-plastu zid je deblji. Zašto je jednadžba toliko mala informacija (još uvijek nije spomenuta u ovoj temi)?

Artyom Zorin, oprema još uvijek slaba karika! Koliko je puta ovdje napisano oko valjanog plavog, pucajućeg ili tekućeg umetka tijekom crpljenja - nemojte računati.

Da, čitala sam o kombiniranim spojnicama. Ali ovo je još jedan razgovor. S jedne strane, problem, kao što to razumijem, nije toliko u opremi kao u previše lana i previše uvijanja. To se, u načelu, može dogoditi s najskupljom, kvalitetnom kombiniranom opremom. S druge strane, nije uvijek moguće zamijeniti kombinaciju s američkim, jer ne može biti monolitno u utoru. Očigledno, jedina prava odluka u ovom slučaju (osim napuštanja PP) je visokokvalitetna (skupo) kombinirana montaža + dobar vodoinstalater.

A što je s potpuno PP-fitinzima (spojke, kutovi, čipovi)? Postoji li razlika između jeftine i skupe?

I drugi dan ću napraviti objekt na visokom zaslonu.

Blew PP cijev u sustavu grijanja.

Dodano: Thu Apr 06, 2006 1:16 pm Naslov: Polipropilenske cijevi su natečene.

Pozdrav svima!
Opisujući situaciju!
Nova kuća (od graditelja) - 10 katova. Autonomna kotlovnica pored kuće. Apartman na 10. katu. Raspodjela grijanja - vrh.
U početku je sustav grijanja u kući bio montiran "crnim" cijevima i radijatorima od lijevanog željeza. Mnogi stanovnici kuće, a ja među njima, zamijenili su (proljeće-ljeto 2005.) cijevi s polipropilenom, a radijatori - neki s aluminijem, a neki s bimetalima. Ja, bližnji u stubištu i susjeda iz 9. kata (ispod mene) sam postavio cijevi: VESBO STABLE PP-R-80 / A1 / 25 x 4.2 NJEMAČKA (polipropilen ojačana perforiranom aluminijskom folijom). Cijevi kupljene nezavisno jedna od druge u različitim trgovinama. Instalirao sam aluminijske radijatore. Sada se stan obnavlja. Prema projektu, ja sam bio idući u očistiti cijevi za drywall (kao što postoje 2 vrlo nonesthetic horizontalne sekcije po sobi, i vertikalni uspone iz PP krivulje.) Odlazak pristup samo na priključke s radijatorima. Prilikom ugradnje profila (za ploče od gipsa), vidio sam blistere na cijevima veličine graška. Nakon što je jedan od njih bio probijen, nekoliko kapi vode istisnute su tankim šiljkom. Blizu susjeda u stubištu pronađeno je čak 15 jednakih i velikih blistera. U stanu na podu, pronašli smo 2 mjehurića. Mora se reći da je ova zima bila jako grijana, ali operater kotlovnice ne priznaje da temperatura vode može prelaziti 90 ° C. Kotao je automatski, ali prema informacijama razvijenog proizvođača, automatizacija je neispravna. Tlak sustava: 4-4,5 atm. Možda se netko suočio s sličnom situacijom? A što sada? Već sam sakrio nekoliko uchaskova, a na dva mjesta cijevi prolaze kroz zidove vodoravno i nema pristup tim dijelovima (osim kako se rezati cijevi i izvaditi ih iz zida). Ponavljanje projekta - ruka se ne okreće - to znači raskidati sve!
I što je najvažnije - što se mijenjati? Na cijevima druge tvrtke ili pocinčane? Ali u slučaju pocinčavanja - što je s područjima koja treba biti zatvorena? Hrpa navojnih spojeva, zavarivanja itd. noćna mora. Već dva tjedna nakon što sam zaustavio sav posao, ne vidim izlaz. Da, sve ostalo danas, gledajući ovaj forum (prvi put ovdje), otkrili su da su aluminijski radijatori neprikladni za ugradnju u naše sustave grijanja uglavnom zbog pH vode. Ali u našoj kotlovnici dodana je neka vrsta reagensa za zaštitu crnih cijevi od korozije. Ukratko, pune vilice! Puno novca potrošeno uzalud i koliko još treba platiti. Pomoć tko može praktične savjete.
Bio bih jako zahvalan.

Usporedba polipropilenskih cijevi iz različitih zemalja

Ovdje ste

Zbog činjenice da danas na tržištu postoje brojni proizvođači iz različitih zemalja, potrošač nije uvijek u stanju adekvatno procijeniti zasluge proizvoda. Na primjer, smatra se da su europski proizvedeni PP cijevi veći od bilo kakvih analoga u kvaliteti i samo su pogodni za vodovod i grijanje stambene zgrade. Međutim, nije sve tako neugodno.

Ukrajinski cijevi LLC Rozma proizvedene su pomoću češke tehnologije, što znači da oni nisu inferiorni u smislu karakteristika proizvoda iz EU, ali zbog jeftine radne snage, cijena je niža. Ruski se kolege ne mogu pohvaliti tako visoku kvalitetu. Detaljnije ćemo pregledati svaki proizvod kako bismo razumjeli koja je polipropilenska cijev bolja za tvrtku i jesu li zemlje proizvodnje važne. Bit ćemo zasnovani na stvarnim povratnim informacijama potrošača.

Polipropilenske cijevi ukrajinske proizvodnje

U susjednoj zemlji nema toliko dobrih tvornica, no Rozma LLC se definitivno može pripisati njima. Ovdje je ISO certifikat, europska tehnologija i izvrsno upravljanje. Usprkos nestabilnom gospodarstvu države kao cjeline, proizvodnja polipropilenskih cijevi nastavlja se istim tempom kao i prije.

Polipropilenske cijevi Rozma

Opseg materijala navedenih od strane ukrajinskog proizvođača:

  • kućanske grijane mreže;
  • Mreža PTV;
  • grijanje;
  • topli podovi;
  • zračni kanali;
  • industrijski cjevovodi;
  • poljoprivredni cjevovodi (sustavi navodnjavanja i drugi);
  • tehnička vodoopskrba;
  • opskrba pitkom vodom.

Raspon Ukrajinski cijevni tlak:

Označeni PN 16 - primjenjivi su za vodoopskrbne mreže i podno grijanje (proizvedeni su vlaknasti ojačani vlaknasti i talijanski aluminijski);

Označeno PN 20 - primjenjivo za mreže visokotlačnih vodoopskrbnih sustava i za sustave grijanja s niskim tlakom (proizvedeni su Fiber i Ital aluminij ojačani staklenim vlaknima);

Označeni PN 25 - primjenjivi su za toplu vodu i mreže za grijanje (proizvedeni su vlaknasti ojačani vlaknasti i talijanski aluminijski).

Recenzije na ukrajinskom materijalu

Pregled potrošača na polipropilenskim cijevima LLC "Rose" je lako pronaći online, kako na ukrajinskom, tako i na bjeloruskim i ruskim forumima. Obično korisnici dijele pozitivna pojavljivanja, rijetke iznimke uglavnom govore o lošoj kvaliteti instalacije, izvedene bez uzimanja u obzir preporuka ili nepravilnog pohranjivanja materijala, što je dovelo do naknadnog oštećenja cijevi.

Češke cijevi od polipropilena

Češki PP cijevi se smatraju nekom vrstom standarda. Već dugi niz godina postojanje robnih marki, kvaliteta materijala je dosljedno visoka. Glavni proizvođači su Ekoplastik i FV-Plast.

WAWIN Ekoplastik cijevi

Primjena materijala koje je odredio češki proizvođač:

  • mreža toplom i hladnom vodom,
  • cijevi za grijanje,
  • grijani podovi,
  • distribucija zraka

Raspon cijevi proizvedenih pod pritiskom:

PN 10 - primjenjivo za vodoopskrbne mreže i podno grijanje (samo neobnovljene verzije);

PN 16 - odnosi se na mreže visokotlačnih vodoopskrbnih sustava i za sustave grijanja s niskim tlakom (samo neobnovljene verzije);

PN 20 - primjenjive za mreže za opskrbu toplom vodom i grijanje (proizvedeni su vlaknasti ojačani vlaknasti i aluminijski Stabi).

Spike PP vlakna cijevi se pojavljuje s posebnim alatom bez dodatnog površinskog tretmana, kao i sa šiljkom običnih polipropilenskih cijevi. Materijali imaju nisku ekspanziju. To je otprilike 3 puta niža od one od svih polimernih PPR cijevi. Cijevi vlakana su lagane, ali i dalje zadržavaju snagu.

Cijevi FV-Plast

Aplikacije koje je naznačio češki proizvođač:

  • mreže za opskrbu toplinom;
  • topli podovi;
  • zračni kanali;
  • industrijski cjevovodi;
  • poljoprivredni cjevovodi (sustavi navodnjavanja i drugi);
  • vodoopskrbu.

Češki PP cijevi FV-Plast postoje u dvije izvedbe: s armaturnim umetkom izrađenim od STABI aluminija i pojačane FASER staklenim vlaknima. Obje vrste su proizvedene koekstruzijom.

Češki pregled cijevi

Mreža zapravo ne nalazi negativne preglede polipropilenskih cijevi proizvedenih u Češkoj Republici. To je standard kvalitete, dokazano vremenom i tisućama potrošača.

PP cijevi ruske proizvodnje

Na bjeloruskom tržištu postoji mnogo ruskih proizvođača. Među njima su i PRO AQUA, tvrtka "Plastic" koja proizvodi cijevi pod zaštitnim znakom "RVK", Heisskraft, Politek, Santrade. Razmotrite nekoliko prijedloga, budući da su u glavnim proizvodima vrlo slični svojstva i kvalitete.

PRO AQUA cijevi

Opseg primjene materijala koje je odredio ruski proizvođač:

  • industrijske vodovodne cjevovode;
  • cjevovodi za vodu za upravne i stambene zgrade;
  • cjevovodi za grijanje stambenih zgrada;
  • cjevovodne cijevi, deferrizaciju, dezinfekciju, čišćenje vode, odstranjivanje soli;
  • tehnološki cjevovodi;
  • pneumatske linije;
  • zračni kanali.

PRO AQUA cijevi imaju dobra potrošačka svojstva. Zbog visokokvalitetnog polimera, one služe dugo vremena, zbog odsutnosti metala u sastavu oni ne korize, a zbog male težine lako se uklapaju. Polipropilenski proizvodi su kemijski otporni na razne medije, ali su istodobno bezopasni i mogu se koristiti za opskrbu vodom za piće.

RVK cijevi

Opseg primjene PP cijevi marke RVK nešto je manji od onih PRO AQUA cijevi. Tvrtka proizvodi višeslojne cijevi PN 25 sa formulom PPR / Al / PPR (polipropilen / aluminij / polipropilen). Takvi su modeli prikladni za cjevovode tople vode i grijaće vodove. Unatoč uvjerenjima prodavača, ove cijevi PP nisu baš pozitivne ocjene potrošača.

Recenzije na ruskim cijevima

Postoji toliko mnogo mišljenja korisnika o kvaliteti ruskih cijevi kao što ih proizvođači proizvode. Od iskreno negativnih izjava o RVK do sasvim prihvatljivih bilješki o Heisskraftu. Ali tržište ne stoji mirno, cijelo vrijeme postoje nove, neistražene marke dobre kvalitete. Definitivno nećemo reći da su svi ruski proizvodi dostojni ili nedostojni kupcima.

zaključci:

Kao što se ispostavilo, zemlja proizvodnje je stvarno važan pokazatelj prilikom odabira PP cijevi. Prema potrošačima, češki proizvodi su uvijek visoke kvalitete, ali imaju odgovarajuću cijenu. Ukrajinski cijevi također ne uzrokuju pritužbe, ali poželjniji su za cijenu. Stjecanje ruskog materijala je u većini slučajeva kupnja mačke u vrećici, postoje i robne marke s visokokvalitetnom robom, a s niskom.

Polipropilen Turska / Kina / Rusija (Stranica 1 od 3)

Stranice 1 2 3 Sljedeća

Morate se prijaviti ili registrirati kako biste poslali odgovor.

Postovi 1 do 15 od 41

# 1 Tema iz Justina 06-07-2015 15:22:33

  • Justin
  • posvećen
  • Prijava: 09-08-2010
  • Postovi: 196

Tema: Polipropilen Turska / Kina / Rusija

Ukratko o sebi i motivima za stvaranje ove teme.
Ja zastupam tvrtku LLC "PolimerTorg" opskrbu polipropilenskim cijevima. Zaporni ventili. Tuševi. Akrilne kupke.

Sada o motivima:
1. Velika želja za susret s instalaterima našeg grada.
2. Kroz dijalog doći do obostrano korisne suradnje.
3. U budućnosti planiram stvoriti platformu na Internetu, gdje ću pokušati kombinirati sve uspostavljene kontakte s portfeljem instalatera (tko je zainteresiran i tko želi pomoći, predložiti nešto, napisati svoje misli, pisati osobno, sretno pričati o ovoj temi).
4. Pomoć pri odabiru stanovništva.

Danas je tržište Kostroma ispunjeno svim vrstama polipropilenskih cijevi.
1. Turska
- Dizayn
- Plastherm
- Tebo

2. Kina
- RBK
- VALTEC
- plavi ocean
- meerplast

3. Rusija
- Formul je da je Valfex postavljen kao turski
- Politek
- FD
- Fusitek

Zapravo, želio bih čuti vaše mišljenje o određenim proizvođačima.
Ono što prije svega obratite pozornost prilikom odabira materijala. Koje poteškoće došlo tijekom instalacije.
Predlažem sljedeći format: Ukratko o sebi, oglašavanje je dobrodošlo i podijelimo naše iskustvo.

Vrijedi li Valtek spomenuti?

Istaknuti postovi

Da biste objavili poruke, stvorite račun ili se prijavite

Morate biti registrirani korisnik da biste ostavili komentar.

Stvorite račun

Prijavite se u našu zajednicu. Vrlo je jednostavno!

Prijavite se

Već imate račun? Prijavite se na sustav.

Ili se prijavite s jednom od tih usluga.

Preporučuje Google

Naše preporuke

Ispitna ispitivanja pile su SCW 22-A i SCM 22-A

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 24. prosinca 2012. godine

Domaće kućište na mlinu za dijamantnu čašu ili četku

FugenFührer je objavio unos u blog na FugenFührer Blog, 13. veljače 2017, blog entry

Instalacija stropne ploče

andral je objavio temu u stropovima od gipsanih ploča, 17. siječnja 2005., teme

Bežična čekićna bušilica TE 30-A36

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 29. travnja 2013. godine

Pištolj za montažu plina HILTI GX 120

Sano je objavio članak u članku Instrumenti i oprema, 11. ožujka 2012. godine

Vikendica u šumi: kao umjetnik, Igor Shubin pretvorio je šumarski trag. Layfkhaki za ljetne stanovnike

KGB je objavio članak u Country House, Dacha, u utorak u 08:49, članak

Kako najbolje napraviti pregradu od gipsanih ploča

Sander je postavio temu na temu Work with Drywall, 3. ožujka 2005. godine

Kako smanjiti šarke u unutarnjim vratima.

Sano objavio članak u školi za popravak, 15. lipnja 2007, članak

Pregled jednadžbi polipropilenske cijevi

Zdravo, još jednom. Nakon jučerašnjeg posta, imam devet pretplatnika! Ne znam tko su ti ljudi, ali očito je netko zainteresiran za moj opus.) Budući da to ljudi trebaju, nastavit ćemo. Pozvao sam pozornost na kritike o dizajnu posta, ovaj put ću pokušati ispraviti pogreške.

Pa, zapravo na temu posta. Što su polipropilenske cijevi? Nemojmo biti izbacio je djevicu da se pretvaramo da ne znamo, svi znamo što je to i zašto. No, ono što jesu, označavanje i svrha, pokušavaju prepoznati ovdje. Prije svega pokušajmo prepoznati oznake cijevi i koje informacije možemo iscijediti iz njega.

Paaaehali. Prvi je proizvođač. Pa, ništa ne može objasniti. Drugi je tip polipropilena koji se koristi, sam sirovina (u daljnjem tekstu PP). Ovdje se zaustavljamo i više žvakavamo.

Označavanje "PPH". Homopropienski proizvod, koji se koristi u opskrbi hladnom vodom, za pumpanje korozivnih tekućina, koja se ne koristi za tople vode.
Označavanje "PPB" je blok kopolimerni proizvod. Upravo je suprotno, koristi se za toplu vodu i grijanje, može se koristiti za podno grijanje.
Označavanje "PPR", "PPRC". Ako se prve dvije oznake teško mogu naći, tada će se ovaj nalaziti na svakom brojaču Santecha. trgovina. To je točno cijev koju koristite za grijanje, vodu i sl. Izrađen je od slučajnog kopolimera i univerzalnog, koji se koristi u opskrbi hladnom vodom, vrućem i grijanom.
Ali ovo je sve pozadinske informacije za zajednički razvoj. Iako odaberete pogrešnu vrstu cijevi. Ali više o tome kasnije.

Dalje su debljina stijenke promjera i njihovi međusobni odnosi u parametrima S i SDR, tip cijevi, serije (sve to će vam reći malo) i PN. Instalateri rijetko izračunavaju ovu nevolju, ali PN je već važan - broj nakon ovih slova označava nazivni tlak u trakama. Pretpostavimo da PN 10 pokazuje da je cijev s cijelom pločom nerazumljivih znakova prije PN preživjela 10 bara tijekom ispitivanja. Što je veća ova vrijednost, deblji zid i manji unutarnji promjer, izračunava se pomoću parametara S i SDR. Kada treba uzeti u obzir hidrauličke izračune.

Klase cijevi:
1 klasična distribucijska sustava tople vode 60 ° C, životni vijek od 50 godina

Sustavi tople vode za distribuciju klase 2 70 ° C, 50 godina vijeka trajanja

3 klase-niskotemperaturno podno grijanje (topli pod iz PP)

4 grijanja na klasi katu, radijatore s niskim temperaturama, vijek trajanja 50 godina, a pretpostavlja se da će sustav (za 50 godina) raditi 2,5 godine na temperaturi od 20 ° C, 20 godina na temperaturi od 40 ° C, 25 godina na temperaturi od 60 ° C i 2,5 godina na 70 ° C

5 radijatora visoke klase, vijek trajanja od 50 godina, a pretpostavlja se da će sustav (za 50 godina) raditi 14 godina na temperaturi od 20 ° C, 25 godina na temperaturi od 60 ° C, 10 godina na temperaturi od 80 ° C i 1 godine na 90 ° C

Impresivno? To su bili svi parametri PP, sirovina, cijevnog materijala) Sada idemo dalje. Slova AL, Basalt (BAS) ukazuju na prisutnost u sloju cijevi od fiberglasa, aluminija ili bazaltnih vlakana. Može se vidjeti na sekciji aluminij-srebrne cijevi, tanki, bazalt itd., Mogu biti različitih boja, a glavna je njegova prisutnost. PP ima koncept linearne ekspanzije. Na primjer, uobičajeni neobožareni (s koeficijentom linearnog širenja od 0,15) cijevi od 10 m pri temperaturi od 80 g iznutra i 20 g zraka povećat će se za oko 10x0.15x60 = 90 mm. To je 9 cm po 10 m. To je, viša temperatura koju ulažete u cijev, veća će biti njezina ekspanzija, ona će postati dulja. Tako da nema takvih iznenađenja i dodaju se sloj aluminija ili bazalta ili staklene ploče, uz pomoć koeficijenta ekspanzije cijevi će biti 0,03, a za 10 m "povećanje" će biti samo 10x0.03x60 = 18 mm. Ako trebate lemiti dugu toplinsku vodu ili opskrbu toplom vodom, obično se dobivaju kompenzacijske petlje, sve ih deformacije ulaze u njih. Ako je ovo zanemarivanje, cijev se može iznenada povećati u dužini, odmorištu i zavoju) U mojoj praksi estrih je izvučen zajedno s pločicom, kada su instalatori napunili dva vrška obične cijevi na glavnu vodu PTV-a (vrag zavaravao, navodno), betonirali sve i položili pločice na vrh. Obložiti preko cijevi oko 3 cm + pločica.

Bazalt ili aluminija, što odabrati? Za rad s aluminijem potrebni su posebni vijčani čepovi, skidanje. Ili se narežite nožem. Bazal je lemljen na isti način kao i redovita cijev. Bazalt ima maksimalnu radnu temperaturu od 90 stupnjeva, ako me memorija ne mijenja, aluminij-110. Ipak, bolje je koristiti metal općenito na najvišim temperaturama.

Što točno klijent treba znati iz cijelog teksta gore navedenog? Klasa cijevi, pojačanje i PN. Mnogi se odnose na PN i opseg korištenja cijevi, koji u načelu imaju pravo na život ako se sve navedene informacije o PP poklapaju. Pretpostavimo da PN 25, koji je postavljen prema tablicama za grijanje i opskrbu toplom vodom, bez ojačanja, vrlo dobro raste. Ispada da za grijanje trebate armiranu cijev od najmanje klase 4 i PN 20-25. Ako kršite ove zahtjeve, cijev neće samo povećati veličinu, već će i njezin resurs biti znatno smanjen. Kruži oko nekoliko godina.

Boja cijevi sama. Ovdje su svi budale za sebe, netko dodaje boje, netko ne. Nema praktične vrijednosti, samo boje. Jedina stvar su crne cijevi, UV su zaštićene. PP se boji ultraljubičastog zračenja, stoga pokušajte ne dopustiti izravnu sunčevu svjetlost.

Pa, kao i običaj grijeha. Najgori grijeh ovdje je pohlepa i neznanje. Razlika u cijeni između klasa cijevi i ojačana / neobnovljena je impresivna, a za laika obje su jednostavno bijele cijevi željenog promjera. Uzimaju se jeftinije i neodobreno za grijanje, na primjer, ili PN10. Uostalom, koja je svrha preplatiti (bio je sarkazam))

P.s. Čitao sam ga nekoliko puta. Netko se ponekad može činiti pomalo neurednim, ali ne znam kako to objasniti lakše. Ovo je poslije posebna, referentna informacija. Dobro shvaćam i znam sve što je ovdje napisano, Dobivam novac za to Naići na to na svakom mjestu, ali nekome moţda izgleda teško. Tako ću rado odgovoriti na sva pitanja.

Bayanometar je rekao da ovdje oglašavam noževe i pogonsku osovinu (O_o), ali smo se složili)

Rasprave i recenzije na forumu u Novosibirsk - NGS.DOM

Kuća, zgrada, popravak

grijanje polipropilena ili metalne cijevi?

Sve što se događa u životu nije slučajno.

09/13/10 10:16 Odgovorite na poruku za zagrijavanje polipropilena ili metalne cijevi? Korisnik Deodat

09/13/10 10:36 Odgovorite na poruku grijanje polipropilena ili metalne cijevi? Korisnik Deodat

Kralj će narediti, bit će luđaka.

09/13/10 10:20 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik masterlook

Ako ruke rastu od w @ # s, to znači da su noge

09/13/10 10:38 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik bd

09/13/10 10:53 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik bd

Ja sam jak! Ponosan sam! Rođen sam po prirodi! Ja sam šumska zvijer...
Skrivena hlača (c)

09/13/10 10:31 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik bd

Kralj će narediti, bit će luđaka.

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik masterlook

12.03.2012. 14:00 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

12.03.2012. 14:29 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik 888g

12.03.2012. 14:56 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

22.12.12 19:11 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik 888g

03.22.12 19:54 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

12.03.2012. 10:02 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

23.03.2012. 10:08 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

23.03.2012. 11:09 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Tolmach

23.03.2012. 11:16 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

23.03.2012. 11:29 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

23.03.2012. 11:30 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Tolmach

23.03.2012. 14:24 Odgovoriti na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

23.03.2012. 17:42 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik serg613

24.03.2012. 14:20 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik serg613

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

24.03.2012. 14:30 Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Tolmach

24.03.2012. 14:36 ​​Odgovori na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Denž

Nema smisla zaposliti pametne ljude, a zatim im reći što da rade. Zapošljavamo pametne ljude da nam kažu što da radimo. Steve Jobs

24.03.2012. 11:13 Odgovori na poruku grijanje polipropilena ili metalne cijevi? Korisnik Deodat

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Victor7200

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik KOLO

12.03.2012. 21:42 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Denž

12.03.2012. 21:52 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Denž

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik KOLO

12.03.2012. 22:41 Odgovoriti na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Donošenje odluka često znači da je osoba umorna od razmišljanja.

Odgovoriti sa citatom Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik Sceneo

Odgovoriti sa citatom Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik KOLO

GOST R 52134-2003 PRIBORNI CIJEVI OD

Odgovoriti na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovoriti poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

12.03.2012. 12:56 Odgovor na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik KOLO

12.03.2012. 13:07 Odgovoriti na poruku grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? volontera

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnički nadzornik

Odgovorite na poruku Re: grijanje polipropilena ili metalne cijevi? korisnik siroče

Polipropilenske cijevi: tvrtke i recenzije

Zamjena vodovodnih i grijanja metalnih cijevi s polipropilenskim cijevima omogućuje vam trajno uklanjanje nedostataka koji podliježu željeznom ili čeliku. Plastično ne podliježe koroziji, ne propada pod utjecajem niske temperature, lako i relativno jeftino. Zbog popularnosti teško je odabrati polipropilenske cijevi: tvrtke nude potrošaču veliki raspon. Ovaj članak prikazuje recenzije potrošača, kao i kratki opis kvalitete najpopularnijih omjera cijene i kvalitete omjera proizvoda cijevi.

Ocjena proizvođača cijevi pomoći će odabiru polipropilenske cijevi bolje.

Ocjena proizvođača cijevi

Mi dajemo ocjenu na temelju pregleda vlasnika apartmana i kuća s instaliranim polipropilenskim cijevima i sami instalateri u cijelosti:

  1. Proizvodi proizvedeni u Njemačkoj:
  • Banninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • REHAU. Svojstva svake od njih u članku "Njemačke polipropilenske cijevi".
  1. Češke cijevi pouzdano su na drugom mjestu:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (u nastavku pogledajte "češke cijevi od polipropilena").
  1. Treće mjesto je jeftinije i nešto slabije u kvalitetnim proizvodima iz Turske:
  • TEBO;
  • Pilsa;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • Firat;
  • kalde;
  • Jakko;
  • Dyzain (njihova obilježja pod vezom "Turske polipropilenske cijevi").
  1. Kina nije zadovoljna kvalitetom, iznimka je brand:
  • BLUE OCEAN (pregledi kineskog proizvoda "kineski polipropilenske cijevi").
  1. Konačno, opcija proračuna - ruski proizvodi:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (recenzije na više popularnih proizvođača ispod "ruskih polipropilenskih cijevi").

Dakle, nastavimo s razmatranjem proizvoda iz češkog i ruskog polipropilena.

Češki izrađene cijevi

Cijevi Ekoplastik Češka tvrtka WAWIN Ecoplastik

Standard u svijetu polipropilenskih sustava je sustav Ecoplastic. Od ulaska na tržište ovaj se sustav uspio uspostaviti od najboljih strana. To je postalo vrlo popularno zbog prilično visoke kvalitete fitinzi i cijevi od polipropilena Ecoplastic od tvrtke WAWIN Ekoplastik s.r.o - Češka.

Raspon proizvoda Ecoplastic

Koriste se češke cijevi od polipropilena VAVIN Ecoplastic:

  1. za distribuciju topla i hladna voda, centralno i podno grijanje, kao i za distribuciju zraka;
  2. PN 10 - za distribuciju hladne vode i podnog grijanja;
  3. PN 16 - za raspodjelu hladne vode pri povišenom tlaku i za cjevovode od polipropilena središnjeg toplinskog opterećenja pri smanjenom tlaku;
  4. PN 20 - za distribuciju tople vode i centralnog grijanja.

Ekoplastične cijevi se proizvode u sljedećem rasponu:

  • PP-R ekoplastične cijevi, sve plastike - PN 10, PN 16, PN 20;
  • višeslojne cijevi Ecoplastik Stabi - PN 20 koji se sastoji od plastične i aluminijske folije - unutarnja plastika;
  • Cijevi od vlaknastih polipropilena;
  • kombinirani i sve plastični elementi.

Vrste cijevi: čvrste, armirane aluminijskom folijom i staklenim vlaknima

Vlaknaste polipropilenske cijevi koje proizvodi Wavin Ekoplastik - Češka - ojačane staklenim vlaknima. Preporučuje se za uređaj:

  • unutarnji i vanjski sustavi hladne vode;
  • opskrba toplinom;
  • i tople vode
  • za posluživanje vruće i
  • hladnu vodu.

Zavarivanje Fayberovog cjevovoda vrši se bez površinske obrade, to jest točno jednako kao zavarivanje najčešćih polipropilenskih cijevi. Vlakne cijevi imaju linearno toplinsko širenje manje od 3 puta od one PPR cijevi, koje su sve plastike. Vlakne cijevi imaju prilično nisku težinu, ali istodobno štite snagu.

Struktura vlaknaste armirane cijevi

Cijevi FV-Plast

Primjena cijevi FV-Plast proizvodnja Češka za sustave:

  • opskrba toplinom;
  • toplom podu;
  • vodoopskrbu.

Češke cijevi od polipropilena su komercijalno dostupne s aluminijskim umetkom, što ih čini otpornim na promjene temperature i otežano. U prilično širokoj izvedbi prikazani su oblikovani elementi kojima se mogu riješiti sve složenije probleme opskrbe toplinom i vodoopskrbe. Postoji nekoliko vrsta cijevi FV-Plast:

  1. PP-R cijevi su dizajnirani za:
  • cjevovodi za domaću hladnu vodu;
  • cjevovod kućanice za toplu vodu;
  • centralno grijanje;
  • podzemno grijanje;
  • zračni kanali;
  • radovi u industriji;
  • radi u poljoprivredi.

Te cijevi su lagane i imaju jednostavnu procesabilnost, što čini instalaciju jednostavno, brzo i sigurno. Prisutnost niske hrapavosti unutrašnjeg zida i koncepta zavarivanja može značajno smanjiti gubitak tlaka u cjevovodima.

  1. PP-R cijevi, koji se sastoje od nekoliko slojeva, u proizvodnji plastike koriste najsuvremenije tehnologije - koekstrudiranje. Kao rezultat, korisna svojstva nekoliko materijala kombiniraju se u jednom proizvodu.
  1. Cijevi STABI s umetkom od aluminija dugi 4 m, namijenjeni su za:
  • ožičenje pod podom vruće vode;
  • hlađenje i
  • toplinski vodljiv toplinski vodovod;
  • klimatizacijski sustavi (uz korištenje niske toplinske ekspanzije i visoke čvrstoće cijevi). Kod postavljanja takvih cijevi ne treba koristiti potpornu gredu.
  1. FASER cijevi od stakloplastike, dugačice 4 m, smatraju se univerzalnim. Takve cijevi su dizajnirane za vrlo zahtjevne ožičenje:
  • pitka voda;
  • voda za grijanje;
  • tople vode.

Takve cijevi imaju visoku čvrstoću i toplinsku ekspanziju četiri puta su niže od PPR cijevi, iako se mogu zavarivati ​​jednako lako. FASER cijevi su također idealne za osnovno ožičenje grijanja.

Ruske cijevi

PRO AQUA cijevi

Cijevi PRO AQUA izrađene u Rusiji koriste se u različitim sustavima:

  • opskrba vodom u industrijskim zgradama;
  • voda u stambenim zgradama;
  • opskrba vodom u uredskim zgradama;
  • obrada vode;
  • opskrba toplinom;
  • pneumatske linije;
  • tehnoloških cjevovoda.

Kod cijevi najviša moguća temperatura iznosi + 95 ° C.

PRO AQUA propilenske cijevi služe dosta dugo, ne korize, lako se montiraju, imaju visoku kemijsku otpornost cjevovoda i spojeva, a također su bezopasne.

Prema podacima testova koje je proveo Egoplast s sličnim oznakama, snaga cijevi je 1,6 puta veća u usporedbi s kineskim kolegama. Maksimalna čvrstoća Pro Aqua cijevi se može naći u tablici.

Izgled Pro Aqua

Samo ruske Pro Aqua cijevi mogu izdržati tlak od 79,5 atm, stoga će moći služiti mnogo duže od ostalih cijevi u ovoj cjenovnoj kategoriji.

RVK cijevi

Tvrtka Plastic, sa RVK zaštitnim znakom, u Rusiji po prvi put od 2007. godine proizvodi višeslojne cijevi od polipropilena PN 25, koristeći PP-R / Al / PP-R polipropilen za njihovu proizvodnju. Ruski RVK cijevi za sustave opskrbe toplom vodom i toplinom imaju promjer od 20 mm do 50. RVK cijevi su interno ojačane slojem aluminija smještenih usred zidova cijevi, dok ojačane cijevi zauzvrat imaju vanjski sloj aluminij. Tvornica RVK nalazi se u Orenburgu.

Međutim, ocjene kupaca imaju negativnu procjenu RVC cijevi. Glavni nedostatak takvih cijevi smatra se "veličinama hodanja".

RVK ojačana staklenim vlaknima

Heisskraft i Santrade cijevi

Ruska tvornica za proizvodnju cijevi Heisskraft nalazi se u Moskvi regiji, u gradu Pushkino. Iako, kako tvrdi proizvođač, ojačani proizvodi izrađuju se izravno u Njemačkoj.

Što se tiče kvalitete Heisscraftovih cijevi, recenzije tvrde da je njena razina vrlo dobra. Mnogi potrošači brinu o sivoj boji proizvoda, što je objašnjeno dodatkom tehničkog čađe u sastavu. Ta se tvar već uspostavila kao izvrstan stabilizator za plastične cijevi, tako da ne bi trebalo uzrokovati uzbuđenje, nego oduševljavati potrošače.

Kao i za još jednu rusku cijev, Santrade, valja istaknuti apsolutni nedostatak povratnih informacija o proizvodima marke na građevinskim forumima. Najvjerojatnije, to još uvijek nije stekla odgovarajuću razinu popularnosti.

Heisskraft cijevi (lijevo) i Santrade (desno)

Političke cijevi

Iako na Internetu postoje različite recenzije u pogledu proizvoda tvrtke Politek TM, može se zaključiti da njezina kvaliteta nije "loša, prosječna". Na primjer, Polytec-2000 cijevi, koje imaju približno jednaku debljinu stjenke kao i analozi, prema instalaterima, više su osjetljivi na deformaciju kompresije.

Što se tiče samog procesa instalacije, to je gotovo identično instalaciji sličnih proizvoda i neće stvoriti poteškoće.

Poteškoće mogu nastati kupnjom Polytecovih Polytec elemenata jer oni nisu uvijek na prodaji. Stoga ih treba kupiti istodobno sa samim cijevima kako bi se osigurala homogenost cjevovoda.

Izgled Polytec cijevi

Ostali dijelovi ocjenjivanja:

Nadamo se da ćete našu recenziju pronaći korisnim. Ako ste zainteresirani za Pragma proizvode, o njima možete pročitati u članku "Austrijske Pragma cijevi".

O ruskim Korsis cijevima detaljnije u članku "Korsis cijevi".